Quantcast

„Lifosa“ stabdoma planiniam remontui

  • Teksto dydis:

Sankcionuota Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ antradienį pranešė stabdanti veiklą kasmetiniam planiniam remontui. Kada įmonė veiklą atnaujins, kol kas neaišku.

„Pastarieji metai buvo vieni sudėtingiausių „Lifosos“ istorijoje. Dabartinėmis sąlygomis įmonė nepajėgia vykdyti efektyvios ir sėkmingos veiklos – gaminti kokybiškus gaminius, atsiskaityti su tiekėjais ir aptarnauti klientus“ , – pranešime teigė „Lifosos“ vadovas ir jos akcininkės „EuroChem“ darbuotojas Andrijus Savčukas.

„Vis dėlto „Lifosos“ vadovybė glaudžiai bendradarbiauja su atsakingomis šalies institucijomis siekdama rasti ilgalaikį sprendimą, kuris leistų ir tęsti veiklą, ir užtikrinti sankcijų laikymąsi“, – teigė jis.

Įmonės profesinės sąjungos pirmininkas Kęstas Šlama BNS sakė, kad darbuotojai buvo informuoti apie numatomą planinį remontą, kuris gali užtrukti iki šešių savaičių. Anot jo, dalis darbuotojų bus prastovose, tačiau tikslus jų skaičius neaiškus.

„Neturime žinių apie kokius nors planus atleidinėti darbuotojus, tačiau žinome, kad daliai darbuotojų bus skelbiama prastova, nebent jie šiuo laikotarpiu norėtų pasinaudoti sukauptomis kasmetinėmis atostogomis. Šiuo metu negaliu atsakyti kokiam skaičiui darbuotojų bus skelbiama prastova ir kokiam laikotarpiui“, – teigė jis.

Bendrovės vadovybė pažymi, kad įmonė įžengia į kritinį laikotarpį, kai siekiama užtikrinti saugią jos veiklą ir ateities finansinį gyvybingumą.

Nuo 2022 metų pavasario, kai bendrovė buvo įtraukta į sankcionuojamų įmonių sąrašą, ji keliskart buvo neplanuotai stabdoma. Pasak „Lifosos“ vadovo, gamykla patyrė didelių tiekimo grandinės sutrikimų, žaliavų trūkumą ir turėjo ribotas galimybes naudotis finansais, jai buvo sudėtinga atsiskaityti su tiekėjais ir priimti mokėjimus iš klientų visame pasaulyje.

„Lifosos“ laikinąja administratore nuo trečiadienio pradeda dirbti bendrovė „Valnetas“, ji pakeis metus dirbusią „Finance Guru“.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai bendrovei „EuroChem Group“, kurios 90 proc. akcijų valdo Kipro įmonė „AIM Capital“ – ji iki Rusijos invazijos į Ukrainą priklausė A. Melničenkai, o šiuo metu jos naudos gavėja yra verslininko žmona Aleksandra. Abie jie įtraukti į Europos Sąjungos sankcionuojamų asmenų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių