Quantcast

Lietuvos paštas ketina įsigyti 100 elektrinių minifurgonų

Lietuvos paštas jau šių metų pabaigoje siuntas ir korespondenciją Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje tikisi pristatyti elektromobiliais – bendrovė iki to laiko planuoja įsigyti 100 elektrinių minifurgonų, kainuojančių nuo 20 tūkst. iki 30 tūkst. eurų.

Įmonės generalinis direktorius Rolandas Zukas sako, kad įmonės tikslas – per 2023 metus CO2 emisijas sumažinti 15 procentų. 

„Lietuvos paštas atsinaujina ir strateginis Lietuvos pašto tikslas yra mažinti CO2 emisijas. Mes tikslus aiškiai išreiškėme skaičiais: tai yra per 2023 metus 15 proc. turi sumažėti tos emisijos. Tą mes darome dėl žalumo, dėl tvarumo, dėl visuomenės ir gamtos“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo R. Zukas. 

Vėliau bendrovė pranešė, kad iki 2025 metų ji ketina 25 proc. sumažinti šilumos efektą sukeliančių dujų emisijas, palyginti su 2020 metais.

„Kaina (elektrinių furgonų – BNS) gali siekti 2 milijonus eurų“, – žurnalistams sakė R. Zukas. 

Pasak jo, Lietuvos paštas šiuo metu testuoja dviejų tiekėjų transporto priemones: Norvegijos bendrovės „Paxter“ ir Prancūzijos įmonės „Ligier“.

Lietuvos pašto tinklo vadovas Jonas Sadauskas teigė, kad nauji elektriniai furgonai važinės tik miestų centre, nes ten daugiausia taršos. Šios transporto priemonės nebus pritaikytos važinėti užmiestyje. 

„Šitos priemonės bus skirtos senamiesčiams. Šiai dienai jau važinėja vienas Klaipėdoje, yra testuojamas, atsiliepimai puikūs, rytoj po vieną testavimui išvažiuos Kaune ir Vilniuje“, – teigė J. Sadauskas.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis tokią pašto iniciatyvą vertino teigiamai – jis tikisi, jog ir kitos įmonės paseks Lietuvos pašto pavyzdžiu.

„Aš tikiuosi, kad šitas pavyzdys ne tik pasiteisins, bet ir užkrės kitus verslus šita kryptimi, nes galime kalbėti ką norime, bet tai yra ateitis“, – teigė M. Skuodis.

R. Zukas taip pat teigė, kad Lietuvos paštas galvoja ir apie kitas tvarias iniciatyvas.

„Galvojam apie saulės baterijų pagamintą elektrą, apie saulės arba vėjo elektros energijos įsigijimą“, – sakė jis. 

Elektrinių minifurgonų įsigijimas yra paskutinis Lietuvos pašto laiškininkų motorizavimo projekto etapas. Šiuo metu visi laiškininkai, išskyrus dirbantys Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, klientus aptarnauja vairuodami automobilius.

Praėjusiais metais Lietuvos paštas išsinuomojo 300 naujų lengvųjų automobilių, dabar laiškininkai aprūpinti daugiau nei 800 transporto priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ne. po triju patis nusipirks uz 1 eu ir PERPARDUOS !

V,L

V,L portretas
manau kad po triju metu išvež i savartyna....

Anonimas

Anonimas portretas
juokingai atroda tai ant bankroto ribos tai mašinas išpirkinėja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių