Quantcast

„Lietuvos geležinkeliai“ studentams pradeda siūlyti apmokamas stažuotes

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkelių“ įmonių grupė nuo šių metų lapkričio pradėjo apmokamų stažuočių projektą „Augantys lyderiai“, kuriuo siekiama būsimiems profesionalams parodyti, kad dirbti, užsidirbti ir save realizuoti galima ir Lietuvoje.

Dalyvauti projekte kviečiami trečio-ketvirto kurso bakalauro arba magistro studijų studentai, studijuojantys tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Stažuotojams „Lietuvos geležinkeliuose“ siūlomos aštuonios sritys: teisė, žmogiškieji ištekliai, finansai, komunikacija, rinkodara, strategija ir plėtra, informacinės technologijos, transporto technologijos ir inžinerija.

Į kitų metų birželio-rugsėjo mėnesiais vyksiančias apmokamas stažuotes bus atrinkta 30 studentų, daliai jų vėliau planuojama pasiūlyti galimybę įsidarbinti „Lietuvos geležinkelių“ įmonių grupėje.

„Šią vasarą „Lietuvos geležinkeliai“ patvirtino ilgalaikę įmonės strategiją 2030. Vienas iš jos tikslų - suburti geriausią komandą. Anksčiau „Lietuvos geležinkelių“ duris praverti ką tik studijas baigusiems buvo labai sunku, tačiau mes keičiamės - norime parodyti, kad šiandien sėkmingai karjerai vienoje didžiausių Lietuvos transporto įmonių reikia ne giminystės ryšių, bet noro ir kompetencijų“, - sako bendrovės generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Šioje bendrovėje dirba ne vienas aukštos kvalifikacijos specialistas, studijas baigęs ir karjerą pradėjęs užsienyje. Vienas iš jų - šio projekto idėjos autorius Strategijos ir veiklos efektyvumo departamento direktorius Rokas Janutėnas.

„Atsinaujinę „Lietuvos geležinkeliai“ suteikė man progą prisidėti prie bendrovės transformacijos, todėl galiu pritaikyti užsienyje įgytą patirtį ir tikrai nesigailiu savo sprendimo grįžti į Lietuvą“, - sako R. Janutėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių