Quantcast

„Lietuvos geležinkeliai“ iš konkursų šalina „Skinest Baltiją“ ir „Askitą“

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ iš dalies pirkimų pašalino bendroves „Skinest Baltija“ ir „Askita“, nes nustatyta, jog šių bendrovių veiksmai galėjo būti derinami ir koordinuojami tarpusavyje.

Pranešime teigiama, kad „Lietuvos geležinkeliams“ kilo įtarimų, jog bendrovės veikia koordinuotai – tas pats darbuotojas trumpu laiko intervalu redaguoja bei teikia konkurso dokumentus, abu tiekėjai turi ar turėjo bendrų darbuotojų, abu tiekėjai pateikia identišką produktų dokumentaciją, įvairiuose dokumentuose pastebimos vienodos klaidos ir t. t. Taip pat – abi bendrovės nepateikia vienodų prašomų dokumentų.

„Lietuvos geležinkeliai“ nurodo, kad sprendimas priimtas, atsižvelgus į Nacionaliniam saugumui svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos ir Konkurencijos tarybos rekomendacijas.

Pagal pranešimą, Konkurencijos taryba, kuri, atsižvelgusi į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pateiktą informaciją, savo išvadoje siūlė „Lietuvos geležinkeliams“, įvertinus reikšmingas šios situacijos aplinkybes, įvertinti tiekėjų šalinimo galimybę.

Tuo metu Nacionaliniam saugumui svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija rekomendavo bendrovei vykdyti Konkurencijos tarybos rekomendacijas.

Bendrovės šalinamos iš bėgių kelio metalinių tvirtinimo detalių, iešminės produkcijos, bėgių kelio izoliuojančių detalių ir medinių ir kietmedžio pabėgių pirkimo.

Eltai susisiekus su „Lietuvos geležinkelių” korporatyvinės komunikacijos vadovu Tomu Digaičiu, jis sakė, kad bendrovė užtikrins, kad detales turėtų, tačiau plačiau situacijos jis nekomentavo.

„Plačiai nekomentuosiu. Pasakysiu, kad situacija yra kontroliuojama, ir užtikrinsime, kad dalis turėtume”, – Eltai sakė T. Digaitis.

Tuo metu konkurso vertė, anot jo, neskelbiama, nes tai yra kompleksinis pirkimas.

ELTA taip pat susisiekė su „Skinest Baltija” direktoriumi Valdu Rasimu. Jis pažadėjo atsakymus atsiųsti raštu. Tuo metu su įmone „Askita” Eltai kol kas nepavyko susisiekti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių