Quantcast

Lietuvos elektrinė veikia vidutine 250 MW galia

  • Teksto dydis:

Trečiadienį įjungtas naujausias šalyje elektros gamybos įrenginys - Lietuvos elektrinės 9-asis blokas - šiuo metu veikia vidutine 250 megavatų (MW) galia.

Elektros gamybos įmonių grupės "Lietuvos energijos gamyba" atstovas spaudai Valentas Neviera BNS pranešė, kad elektrinė įjungta trečiadienį apie 11 val. Pasak jo, jos galia kasdien gali svyruoti, priklausomai nuo elektros perdavimo bendrovės "Litgrid" poreikio.

"Litgrid" teigimu, išjungus didžiųjų miestų - Vilniaus, Kauno ir Panevėžio - šilumines elektrines, daugiausiai elektros praėjusį mėnesį gamino hidroelektrinės Lietuvoje ir Latvijoje, tačiau daugiau gaminti neleidžia kelis kartus mažesnis nei statistinis vandens lygis Nemune ir Dauguvoje. Be to, visame regione planuojami planiniai elektros linijų remontai.

Numatoma, kad blokas veiks iki spalio 15 dienos, o bendras jo pagamintos elektros kiekis šiemet neturėtų viršyti nustatytos remtinos gamybos kvotos - 1,1 teravatvalandės (TWh).

Paskutinį kartą 455 megavatų (MW) galios 9-asis elektrinės blokas veikė pernai nuo birželio iki spalio pradžios. Per tą laiką jis į tinklą patiekė 0,69 TWh, o iš viso Elektrėnuose pernai pagaminta 0,86 TWh elektros.

Nuo atidarymo 2012 metų spalį 9-asis blokas iš viso pagamino apie 1,3 TWh elektros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
nebereikalo juk nėra parašyta kiek kainvavo šita afera ir po kiek ji metų atsipirks jei atsipirks , nes reiks dar ir remontuoti , o jei dar ir galingumas sumažinamas tai tik įrodo kad tai afera kaip daryti neigiamą įtaką valstybės ekonomikai

666

666 portretas
nuostolingas projektas lietuvai padaryta milijardinė žala , valstybę valdo durniai arba nusikaltėliai

jooo

jooo portretas
kubilinis ir cia pasirode is "gerosios puses" - sukiso i dujini peciu milijarda, ogi pasirodo, kad dujos jau per brangios! :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių