Quantcast

Lietuvos bankas leido „Payserai“ aptarnauti naujus didesnės rizikos klientus

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankas (LB) panaikino apribojimus finansinių technologijų bendrovei „Paysera“ ir leido jai teikti paslaugas naujiems didesnės rizikos klientams – tai daryti jai buvo uždrausta dėl netinkamai įgyvendintų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų.

„Paysera LT“ generalinis direktorius Gintautas Mežetis sako, kad apribojimai įmonei panaikinti, nes ji laiku patobulino visus klientų pažinimo ir pinigų plovimo prevencijos procesus, dėl kurių LB turėjo pastabų.

„Išorės audito įmonė kovo pradžioje pateiktoje ataskaitoje patvirtino, kad mes šimtu procentų ir laiku, iki gruodžio 30 dienos, įgyvendinome Lietuvos banko audito išvadoje išsakytiems pastebėjimams skirtą ir su LB suderintą patobulinimų planą. Įvertinęs visumą atliktų pokyčių ir susipažinęs su išorės auditoriaus ataskaita Lietuvos bankas leido mums veikti pilna apimtimi be apribojimų, – pranešime sakė G. Mežetis.

LB teigia, kad sprendimas panaikinti apribojimus priimtas atsižvelgus į jos pateiktą informaciją apie pašalintus trūkumus bei nepriklausomo išorės auditoriaus ataskaitą. Tačiau LB rekomendavo „Payserai“ 2024 metais atlikti išsamų vidaus kontrolės sistemos elementų veiksmingumo vertinimą.

Pernai kovą LB uždraudė bendrovei atidaryti naujas sąskaitas ne Europos ekonominės erdvės valstybių rezidentams – išlyga taikyta tik Ukrainos piliečiams, taip pat bei aukštesnės rizikos bendrovėms – kelionių, finansų įmonėms, paramos fondams.

LB dėl pinigų plovimo prevencijos pažeidimų 2020 metais „Payserai“ skyrė 370 tūkst. eurų baudą, kurią teismas vėliau sumažino iki 200 tūkst. eurų.

Pernai rugsėjį LB „Payserai“ skyrė 100 tūkst. eurų baudą už tai, kad ji ne visa apimtimi pašalino 2020 metais nustatytus pažeidimus. Tiek šis, tiek 2020-ųjų sprendimas yra apskųsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių