Quantcast

Lietuviškos įmonės Baltarusijoje pajuto interneto trikdžius

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje dėl masinių protestų atjunginėjamo interneto pasekmes pajuto ir šalyje veikiančios lietuviškos įmonės, tačiau didesnių gamybos procesų sutrikimų bendrovės nefiksuoja, rašo portalas 15min.lt.

Koncerno SBA vadovai susidūrė su problemomis bendraujant su Mogiliovo laisvojoje ekonominėje zonoje dirbančia įmonių grupei priklausančia baldų gamykla „Mebelain“.

Tačiau anot SBA viceprezidento Egidijaus Valentinavičiaus, interneto trikdžiai gamybos procesams įtakos neturėjo.

„Nuo savaitgalio trūkinėja interneto ryšys, tačiau gamybos procesams tai įtakos neturi. Dėl to iš Lietuvos mums sunkiau komunikuoti su pačia įmone, taip pat jai su mumis, bet ieškome galimybių ir imamės sprendimų, kad darbas nenukentėtų“, – 15min.lt sakė E. Valentinavičius.

Dvi gamyklas Baltarusijoje turinčios Vakarų medienos grupės (VMG) atstovė Gerda Šešplaukytė teigia, kad dėl interneto trikdžių šalyje teko koreguoti „tam tikrus automatizuotus procesus“, tačiau pasekmių įmonių grupės veiklai tai neturėjo.

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Tomas Digaitis sako, kad įmonė kol kas nepajuto jokio poveikio bendravimui su klientais, tačiau aktyviai stebi padėtį Baltarusijoje.

Vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Mečislavas Atroškevičius teigia, jog dėl interneto trikdžių vairuotojai turi verstis be navigacijos.

„Mūsų vežėjams GPS kaip ir nereikia maršrutų paieškai, nes jie Baltarusiją gali pervažiuoti užmerktomis akimis“, – portalui sakė M. Atroškevičius.

„Vis dėlto, nesant GPS, neveikia sunkvežimių sekimo sistema, kuri būna įmontuota dėl saugumo“, – pridūrė jis.

Po sekmadienį vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuos opozicija laiko nedemokratiškais ir neskaidriais, šalyje kilo masiniai protestai. Siekdama juos pažaboti, šalies valdžia ėmėsi blokuoti interneto ryšį, taip pat įvažiavimus į sostinę Minską.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
gerai, kad tik interneto nėra, va kai furų mūsų neįsileis, tada tai įmonės kitaip pajus, po dabar ypatingo "kaimyniško" elgesio, jau visko galima tikėtis iš Lukošenkos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių