Quantcast

Lietuva Briuselyje pateko į žuvies ir jūros gėrybių industrijos istoriją

  • Teksto dydis:

Lietuvos vardas įrašytas į šią savaitę Briuselyje vykstančios didžiausios žuvies ir jūros gėrybių parodos pasaulyje „Seafood Expo Global“ istoriją. Pirmą kartą parodos istorijoje jos metu rengiamus prestižinius rinkimus ta pati gamintoja laimi tris kartus iš eilės, šiais metais – su dvigubu apdovanojimu. „Viči“ „Wok“ makaronai iš surimio pripažinti ne tik geriausiu mažmenos pirkėjams skirtu žuvies produktu pasaulyje, bet pelnė ir metų inovacijos prizą.

Gegužės 7–9 dienomis Briuselyje vykstantis svarbiausias metų renginys sukviečia daugelį žuvies pramonės kompanijų iš visų žemynų. Pernai jame dalyvavo 29 100 tiekėjų, prekybos tinklų, restoranų atstovų bei sektoriaus ekspertų iš 152 pasaulio valstybių. „Brussels Expo“ ekspozicijų erdvėje stendus trims dienoms išstatė 1 940 kompanijų iš 78 pasaulio šalių.

„27 kartą vykstančio renginio akcentu tradiciškai tampa pirmąjį vakarą čia rengiami prestižiniai geriausių produktų rinkimai – „Seafood Excellence Global“. Jų metu apdovanojami aukščiausia kokybe, inovatyviais sprendimais, vartotojo patirtimi ar maistinėmis savybėmis per metus labiausiai išsiskyrę produktai“, – Briuselyje kalbėjo „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Rinkimuose kasmet dalyvauja visos didžiosios pasaulio gamintojos, ištisus mėnesius specialiai šiam konkursui kuriančios naujus gaminius. Šiais metais iš šimtų paraiškų į finalą pateko 37 produktai iš 12 valstybių, tarp jų – ir 3 iš 4 „Viči“ nominuotų gaminių. Vienas iš jų – valgyti paruošti „Wok“ makaronai iš surimio pelnė pagrindinį metų apdovanojimą – kaip geriausias mažmenos vartotojams skirtas produktas. Tas pats gaminys pripažintas ir metų inovacija.

„Laimėję svarbiausiuose industrijos rinkimuose esame ir anksčiau, tačiau niekada nebuvome gavę paties pagrindinio metų apdovanojimo ar triumfavę 3 kartus iš eilės. Tai svarbu ne tik mums, kaip įmonei, bet ir todėl, kad Lietuva įsitvirtino tarp tokių gilias tradicijas turinčių jūrinių valstybių kaip Norvegija, Jungtinė Karalystė, JAV, Prancūzija, Malaizija ir kitos. Esame ne tik vienintelė konkurse kada nors laimėjusi Baltijos, bet, ko gero, ir visos Vidurio ir Rytų Europos valstybė“, – sakė Šarūnas Matijošaitis.

Iki šiol laimėti 3 metus iš eilės buvo pavykę tik Norvegijos žuvies industrijos gigantei „Marine Harvest“, tačiau net ir jai nepavyko šio pasirodymo užbaigti dvigubu triumfu, pelnyti ir pagrindinį metų prizą.

„Seafood Excellence“ laimėtojus 2 pagrindinėse ir 4 specialiosiose kategorijose renka tarptautinė tiekėjų, prekybos tinklų, maisto gamybos ir kitų žuvies bei jūros gėrybių industrijos ekspertų komisija. Pagrindinėse kategorijose paskelbiamas geriausias mažmeninės prekybos ir viešbučių-kavinių-restoranų sektoriaus gaminys, kitais apdovanojimais įvertinami inovatyviausias, patogiausias, sveikiausias gaminys bei geriausia pakuotė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių