Quantcast

Lenkijos PKO gali įsigyti susijungusius „Nordea“ ir DNB bankus

  • Teksto dydis:

Baltijos šalyse Skandinavijos šalių veikiantys "Nordea" ir DNB bankai po susijungimo gali būti parduoti vienam didžiausių Lenkijos komercinių bankų PKO, kuris prieš trejus metus įsigijo "Nordea" verslą Lenkijoje, rašo portalas 15.min.lt, remdamasis neoficialiais šaltiniais.

Apie tokią galimybę vis garsiau kalbama Estijoje, kur veiks centrinė jungtinio "Nordea" ir DNB banko būstinė. Lenkijos banko, kuris 2013 metais už 694 mln. eurų įsigijo "Nordea" verslą Lenkijoje, atstovai užsimena, kad numatyti nauji įsigijimai užsienyje, tai įrašyta ir jų naujoje strategijoje, kuri pristatyta praėjusią savaitę. Lietuvos ekspertai mano, kad tai būtų logiškas žingsnis.

"Tai būtų labai logiška, nes bankas jau yra įsigijęs "Nordea" Lenkijoje", - 15min.lt teigė šaltinis Estijoje.

"PKO bankas ką tik priėmė naują strategiją. Remiantis ja nutarta plėsti verslo modelį į užsienį, taip remiant mūsų klientų interesus", - 15min.lt sakė PKO Korporatyvinės komunikacijos vadovė Izabela Swiderek-Kowalczyk.

Sujungus DNB ir "Nordea" veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, bus sukurtas antras pagal dydį bankas Baltijos šalyse. Procesas turėtų būti baigtas 2017 metų antrąjį ketvirtį.

Lietuvoje anksčiau yra veikęs Lenkijos "Kredyt Bank" Vilniaus skyrius, kurį 2004 metais įsigijo "Nordea".


Šiame straipsnyje: LenkijaPKONordeadnbbankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių