Quantcast

Latvijos bankas Lietuvoje reikalaus susimokėti už indėlius

  • Teksto dydis:

Latvijos banko „Meridian Trade bank“ filialas Lietuvoje reikalauja klientams susimokėti už indėlius banke. Tiesa, kol kas tai galios tik indėliams Šveicarijos frankais. Su neigiamomis palūkanomis kiek anksčiau jau susidūrė vieno banko klientai, turintys paskolas frankais.

Žmonės, turintys indėlių ar einamąsias sąskaitas, Latvijos banko „Meridian Trade bank“ Lietuvos padalinyje, už ten laikomus pinigus, turės susimokėti. Per metus jie sumokės bankui pusantro procento nuo laikomos sumos.

Lietuvos bankų asociacija stebisi sprendimu reikalauti iš klientų mokesčio už indėlius, tačiau sako, kad neigiamos palūkanos ateityje gali būti taikomos ir indėliams kitomis valiutomis. Asociacija tikisi, kad neigiamos palūkanos niekada nebus taikomos indėliams eurais.

Su neigiamomis palūkanomis kiek anksčiau susidūrė Nordea banko klientai, turintys paskolas Šveicarijos frankais. Lietuvos bankas tada išaiškino, kad vartotojams paskolos įmoka turi būti mažinama, nebent sutartyje numatyta kitaip.

Tai reiškia, kad kai neigiama bazinė palūkanų norma tampa didesnė nei banko marža, klientas bankui grąžina mažiau nei pasiskolino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasimt namo

pasimt namo portretas
ar apsimoka laikyti jie naudojasi jusu pinigais daro bizni ir dar primoket.as neturiu banke pinigu.bet tai nesamone.kas turi daug pinigu banke seifa isinuomuot
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių