Quantcast

Laimėjimų metai: 2021-aisiais lietuviai loterijose išsidalino daugiau nei 70 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 70 milijonų eurų – tiek per 2021-uosius laimėjo lietuviai, dalyvavę įmonių „Olifėja“ ir „Euloto“ organizuojamose loterijose. Sėkmė lankė įvairaus amžiaus, profesijų, miestų bei atokiausių vietovių gyventojus. Vieniems jų praskaidrino kasdienybę, o kitiems – iš pagrindų pakeitė gyvenimą.

Ryškiausi laimėjimai

Stebinti 2021-ieji pradėjo tik prasidėję – vasario mėnesį vilnietis „Vikinglotto“ loterijoje susižėrė daugiau nei 13 mln. eurų. Kaip pasakoja šią tarptautinę loteriją Lietuvoje organizuojančios įmonės „Olifėja“ marketingo vadovė Renata Mozuraitė, toks laimėjimas sukėlė daug šurmulio.

„Vasario 10-osios vakarą išriedėjus „Vikinglotto“ kamuoliukams sužinojome, kad įvyko didžiausias laimėjimas ne tik Lietuvos, bet ir visų Baltijos šalių loterijų istorijoje. Kelias dienas netilo telefonai, vienas po kito ėjo laiškai iš žurnalistų – visi norėjo sužinoti, kas tapo tuo laiminguoju. Norėjome sužinoti ir mes, tad visais savo kanalais kvietėme žaidėjus tikrinti bilietus ir atsiliepti laimėtoją. Galiausia jis ir atsiliepė – pasirodo vilnietis bilietą, kuris neabejotinai pakeitė ne tik jo paties, bet ir kelių būsimų jo šeimos kartų gyvenimus, prigriebė, kai užsuko į parduotuvę nusipirkti mineralinio vandens“, – išskirtine istorija dalinasi R. Mozuraitė.

Įspūdingai prasidėję metai ne ką mažiau įspūdingai ir baigėsi. Kūčių vakarą šiaulietei „Eurojackpot“ žaidėjai atiteko beveik ketvirtis milijono – daugiau nei 225 tūkst. eurų.

„Laimingą bilietą švenčių proga žmonai padovanojo vyras. Atvykę atsiimti laimėjimo sutuoktiniai buvo pakylėti, apimti džiugaus jaudulio, kuriuo, kaip patys sakė – buvo užpildytos ir visos šios šventės“, – pasakoja R. Mozuraitė.

Tradicija šventiniu laikotarpiu artimiesiems dovanoti loterijų bilietų išskirtinę sėkmę atnešė ir žaidėjui iš Šakių. Dukros padovanotas „Teleloto“ bilietas virto elegantišku trijų kambarių butu sostinėje.

Laimėtojo istorija labai graži, įrodanti, kad „Teleloto“ yra šeimos žaidimas.

„Jau ne pirmus metus užbaigiame „Teleloto“ žaidėjams įteikdami geidžiamiausią dovaną – naują būstą, – primena R. Mozuraitė. – Šįkart buvo nuspręsta vienam laimingajam padovanoti pilnai įrengtą butą Vilniuje, visai šalia Verkių regioninio parko. Laimėtojo istorija labai graži, įrodanti, kad „Teleloto“ yra šeimos žaidimas. Laimingąjį loterijos bilietą tėčiui padovanojo abiturientė dukra. O sužinojęs, kad laimėjo, tėtis kalbėjo, jog prizą turbūt ir skirs netrukus studijuoti pradėsiančiai dukrai“.

Tiesa, kaip patikslina R. Mozuraitė, tai tik keli ryškiausi 2021-ųjų laimėjimai: „Jei kalbėtume bendrai – per praėjusius metus visose įmonių „Olifėja“ ir „Euloto“ organizuojamose loterijose Lietuvos žaidėjai įvairiomis sumomis išsidalino daugiau nei 70 mln. eurų“.

Nuo ilgamečių tradicijų iki naujovių

Daugybė laimėjimų reiškia, jog loterijose dalyvauja daug žmonių. O kaip vieną tokio populiarumo priežasčių R. Mozuraitė įvardina galimybę rinktis iš didelės įvairovės.

Šiuo metu „Olifėja“ ir „Euloto“ organizuoja: kas savaitę vykstančias loterijas „Teleloto“, „Vikinglotto“, „Eurojackpot“, kasdien žaidžiamas „Kenoloto“ ir „Jėga“, momentines loterijas – tiek tradicines, kurių nutrinami bilietai popieriniai, tiek vykstančias internete, bei TV loterijas.

„Pernai šventėme net kelias sukaktis: pirmiausia „Teleloto“ 25-metį, vėliau – taip pat nuo 1996 m. vykstančio „Kenoloto“ 10 000-ąjį žaidimą. Šios loterijos turi nemažai ištikimų žaidėjų, kurie bilietus perka nuo pat pirmųjų žaidimų iki dabar – jiems tai kaip tradicija, ritualas, kurį norisi išlaikyti, ir mes stengiamės atliepti jų norus, – pasakoja R. Mozuraitė. – Kiti žaidėjai vis tik trokšta pokyčių – tad jiems vis pasiūlome naujienų. Pavyzdžiui, pernai, metų pabaigoje, tarptautinę „Eurojackpot“ loteriją papildėme žaidimu „Džokeris“, kurio laimėjimai skirti tik Lietuvai. Per aštuonias savaites ši naujovė lietuviams atnešė daugiau nei 430 tūkst. eurų“.

Taip pat R. Mozuraitė primena, jog dinamiką mėgstantys loterijų gerbėjai jau kurį laiką turi galimybę jungtis prie „Loto klubo“, šiuo metu vienijančio daugiau nei 180 000 narių: „Klubo nariu tampama užsiregistravus svetainėje www.perlas.lt. Nariai turi galimybę išbandyti naujas loterijas ar dar patogiau įsigyti jau pamėgtų bilietus. Taip pat – dalyvauti tik internete vykstančiose akcijose, misijoje ir už tai kaupti taškus, gauti dovanas, premijas. Vien per praėjusius metus prie klubo prisijungė apie 50 tūkst. naujų narių“.

Simpatijas išlaiko momentinės loterijos

R. Mozuraitė pasakoja, kad net ir 2021-aisiais žaidėjai vis dar mėgsta popierinius nutrinamus loterijų bilietus: „Šios rūšies loterijos bilietų įsigyjama dažniausiai, o tai reiškia, jog ir laimėjimai dažniausi. Per 2021 metus „Olifėjos“ ir „Euloto“ organizuojamų tradicinių momentinių loterijų nutrinami bilietai žaidėjams atnešė daugiau nei 32 mln. eurų.“

Tiesa, populiarėja ir internetinės momentinės loterijos, kurių žaidimo principas toks pats kaip ir popierinių – tik viskas vyksta internete. „Mes šias loterijas vadiname „Blitz loto“. Jų dalyviai per 2021-iuosius išsidalino daugiau nei 11 mln. eurų“, – detalizuoja R. Mozuraitė.

„Olifėja“ yra didžiausia ir ilgiausiai dirbanti Lietuvos loterijų bendrovė, kuri loterijas organizuoti pradėjo dar 1992 m. „Euloto“ į šią sritį įsiliejo 2008 m. ir nuo tada stengiasi lietuviams nuolat siūlyti vis inovatyvesnes loterijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
melagiai prakeikti , jus net tiesiogiai per tv eurojackpoto nerodote , nes tai yra scamas. o dar dadejote kazkoki joker uz 1 eura pvirestinai1 kuris yra absoliutus scamas taip pat.... melagiai jus prakeikti

uvzž

uvzž portretas
Tikite tokiais blefais? Na tada jūsų gaila ir tiek. 70 mln gal ir išsidalino, bet atspėkite kas jie?

kaunietis

kaunietis portretas
Čia to plikio, kuris organizuoja paistalai. Gal kas tiki?..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių