Quantcast

Kompanija „Bega“ tęsia mecenavimo sutartį su Klaipėdos dramos teatru

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ ir Klaipėdos dramos teatras nusprendė pratęsti sutartį, pagal kurią ši uosto kompanija yra prisiėmusi įsipareigojimą finansiškai remti teatro veiklą bei prisidėti prie teatro kūrėjų skatinimo ir įvertinimo.

Ankstesnė sutartis, kuri buvo pasirašyta Klaipėdos dramos teatrui grįžtant į savo namus – į rekonstruotą teatro pastatą, baigiasi kartu su 2018-aisiais, ji galiojo trejus metus. Per šį laikotarpį Klaipėdos jūrų krovinių kompanija “Bega“ teatro veiklai skyrė 30 tūkstančių eurų.

Be paramos teatrui, kaip kultūros įstaigai, kompanija „Bega“ yra įsteigusi bei kasmet teikia nominaciją „Mūza“ teatro kūrėjams, kuriuos apdovanojimui pasiūlo Teatro vadovo vadovaujama komisija.

Kasmet Teatro dienos, minimos kovo 27-ąją, proga taip pagerbiama po du teatralus.  Apdovanojimams siūlomi tiek labiausiai nusipelnę aktoriai, režisieriai, tiek teatrinio sezono metu labiausiai sužibėję jaunosios kartos kūrėjai.

„Mūzos“ nominaciją sudaro kompanijos „Bega“ skiriama 1000 eurų piniginė premija bei skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurtas mažosios plastikos darbas, atkartojantis nuo 1990 m. Klaipėdos dramos teatro fojė puošiančių to paties autoriaus skulptūrų „Mūzos“ fragmentą.

„Mūzos“ laureatais yra tapę aktoriai Regina Šaltenytė, Nijolė Sabulytė, Renata Idzelytė, Jonas Baranauskas, aktorius, režisieriaus padėjėjas  Vaidas Jočys bei režisierius, ilgametis Klaipėdos dramos teatro meno vadovas maestro Povilas Gaidys.

„Per tuos trejus metus, kai Klaipėdos dramos teatras grįžo į savo rekonstruotus namus, pamatėme įspūdingų naujų pastatymų, kaip kūrybiškai yra išnaudojamos atnaujintos teatro erdvės ir naujosios techninės galimybės. Tačiau publika visada lauks vis naujų ir naujų kūrinių, todėl ir toliau prisidėsime prie to, kad teatras galėtų kurti, statyti spektaklius, kviestis režisierius, aktorius, gaminti įspūdingas dekoracijas ir džiuginti visus čia gyvenančius bei dirbančius, o taip pat ir miesto svečius“, - sako Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

„Labai džiaugiamės kompanijos „Bega“ tęstine parama Klaipėdos dramos teatrui ir noru bendradarbiauti. Ši parama yra ir puikus bendruomeniškumo pavyzdys, kai kultūra išgyvena sunkius laikus ir, pavyzdžiui, rengti tarptautinį teatro festivalį „TheATRIUM“ be Valstybės paramos sudėtinga. Toks bendradarbiavimas mus motyvuoja nenuleisti rankų ne tik kurti naujus spektaklius su mūsų trupe, bet ir pasiūlyti Klaipėdos žiūrovams vertingus spektaklius iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Nominacijos „Mūza“ yra vertingas paskatinimas aktoriams – be finansinės dovanos, itin svarbu, kad jų meistriškumas pastebėtas ir įvertintas atidžių žiūrovų“, - bendradarbiavimą vertina Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys.

Nauja sutartis pasirašoma trejų metų laikotarpiui su galimybę pratęsti ją dar ilgesniam terminui, joje išlieka visi ankstesnieji kompanijos „Bega“ įsipareigojimai tiek dėl finansinės paramos teatro veiklai, tiek dėl nominacijų „Mūza“ teikimo.

Iškilminga sutarties pasirašymo ceremonija rengiama gruodžio 21 d. Klaipėdos dramos teatre kompanijos „Bega“ darbuotojų Kalėdinio vakaro metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Puiku, kad nepamiršta kultūros ir skiria finansinę paramą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių