Quantcast

Iš klientų lėšų negavusios nedidelės įmonės galės kreiptis dėl paskolų

Penktadienį turėtų pradėti veikti valstybės paramos verslui priemonė, pagal kurią smulkios ir vidutinės įmonės, iš pirkėjų negavusios dalies ar visų lėšų už prekes ar paslaugas, gali kreiptis dėl lengvatinių paskolų.

Nauja priemonė yra dalis Vyriausybės patvirtinto ekonomikos skatinimo paketo, skirto padėti  įmonėms sumažinti dėl karantino patirtus nuostolius.

Vyriausybės prieš porą savaičių patvirtintame ekonomikos skatinimo pakete įmonių likvidumo išsaugojimui numatyta iki 1 mlrd. eurų.

Nuo praėjusio penktadienio smulkios ir vidutinės įmonės jau gali kreiptis į bendrovę „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) dėl palūkanų kompensavimo.

Tuo metu savarankiškai dirbantys asmenys ir darbdaviai, dėl karantino išleidžiantys darbuotojus į prastovas, jau gali kreiptis dėl išmokų ir subsidijų į Užimtumo tarnybą.

Nuo kitos savaitės smulkios ir vidutinės įmonės galės kreiptis dėl paskolų likvidumui palaikyti. Finansavimas, anot Vyriausybės, bus skiriamas per vieną dieną.

Balandžio 15 dieną pradės veikti fondas vidutinėms ir didelėms įmonėms, o balandžio 16 dieną numatyta pradėti teikti portfelines garantijas palankesnėmis sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
DURNIU LAIVAS ! atiduoti reikes VISTIEK !!!!!!!!!!!!! ar siandien ar rytoj ! DDDDDDDDDDDDDDDDdd
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių