Quantcast

„Klaipėdos Smeltė“ planuoja 50 mln. eurų viršijančias investicijas į plėtrą

  • Teksto dydis:

Siekdama per metus perkrauti milijoną sąlyginių konteinerių (TEU) krovinių "Klaipėdos Smeltė" planuoja įgyvendinti 50 mln. eurų viršijančią investicinę programą ir paruošti beveik 13 ha papildomos teritorijos, sukurti modernią terminalo infrastruktūrą, rašo "Verslo žinios".

"Akcininkai mums kelia tikslą, kad 2022-2023 metais krautume 1 mln. TEU", - dienraščiui sakė "Klaipėdos Smeltės" generalinis direktorius Rimantas Juška, dėl ko, jo vertinimu, Klaipėdos uosto krovos apyvarta padidėtų beveik 1 mln. tonų, o "Klaipėdos Smeltės" terminalas atsidurtų tarp 550 pasaulio konteinerių terminalų, kurių krovos apimtis viršija 1 mln. TEU.

"Jei mes šiandien dirbame su dviem regionais, 1 mln. TEU krova reiškia, kad laivai į Klaipėdą galėtų ateiti ne tik iš Australijos, Azijos, bet ir iš Pietų ir Šiaurės Amerikos. Lietuvos pramonei tai gali būti naujas stimulas", - teigė įmonės vadovas.

Jis prognozuoja, kad 2018 metais "Klaipėdos Smeltė" kraus 320 tūkst.-350 tūkst. sąlyginių konteinerių (TEU), bent dvigubai daugiau nei pernai, kai buvo perkrauta 180 tūkst. TEU.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to A.V

to A.V portretas
o tu nori dybsodamas prie kompo sedeti ir kad del taves darytu ta versliuka?

Na,

Na, portretas
Svarbiausia H.Logistics neturės iš to naudos...

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Jau,,plėtrojasi'',šiandien kūdikiai net Gargžduose miegoti negali,su tokiu trenksmu polius kala,net milijonai tyška.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių