Quantcast

„Klaipėdos balduose“ – dėmesys darbuotojams

  • Teksto dydis:

Baldų gamybos rinkoje lyderiaujanti SBA bendrovė „Klaipėdos baldai“ išskirtinį dėmesį skiria savo darbuotojams. Pastaruoju metu įmonėje pastebimai pagerintos darbo sąlygos, o ateityje planuojama ir daugiau naujovių, tarp kurių ir išskirtinis dėmesys ekologijai.

Sprendimai – į darbuotojų rankas

Milijonus eurų į gamybos procesų ir įrenginių modernizavimą investavusi bendrovė „Klaipėdos baldai“ šiuo metu daug dėmesio skiria darbuotojų motyvavimui ir darbo sąlygų tobulinimui.

„Robotizuojant gamybos procesus kartu išauga ir motyvuotų, savo darbą išmanančių žmonių, kurie tuos procesus gali valdyti, poreikis“, – pastebėjo bendrovės „Klaipėdos baldai“ direktorius Gintautas Vitkevičius.

Šiemet 65 metų veiklos jubiliejų švęsiančiai įmonei vadovaujantis pašnekovas neslėpė, jog „Klaipėdos baldai“ siekia išlikti konkurencingu ir lyderiaujančiu rinkos žaidėju, o šį tikslą pasiekti galima tik sujungus ilgametę patirtį ir dinamiškumą, gebėjimą greitai keistis ir prisitaikyti prie situacijos.

Siekiant efektyviau spręsti kasdienius iššūkius bei problemas bendrovėje įdiegta susirinkimų sistema „Mes“, suteikianti daugiau galių dirbantiesiems.

Bendrovės darbuotojai kasdien prieš pradėdami darbą trumpo susirinkimo metu susipažįsta su tos dienos tikslais, aktualijomis, galimais iššūkiais, o įsibėgėjus pamainos darbui jų vadovai darkart susirenka aptarti darbų eigos.

Toks procesų valdymas, anot įmonės vadovo, leidžia nedelsiant išspręsti kylančias problemas ir taip užkirsti kelią didesniems nesklandumams.

„Tikslas spręsti problemas pirminiame lygyje įgalina žmones būti savarankiškesnius, o susirinkimų sistema pastebimai gerina komunikaciją tarp visų grandžių dirbančiųjų“, – pabrėžė G.Vitkevičius.

Poilsiui – terasa

Naujoji susirinkimų sistema pareikalavo pastebimai atnaujinti ir darbuotojų poilsio erdves.

Minėtiems susirinkimams įrengta didelė salė, pro kurios langus atsiveria žvilgsnį prikaustantis vaizdas – Danės upė ir jos pakrantės.

Visai netrukus iš dviejų, anksčiau rūkymui skirtų vietų, susirinkimų sale virtusi erdvė taps dar patrauklesnė. Dar iki liepos čia ketinama įrengti darbuotojų poilsiui gryname ore pritaikytą terasą.

Pačioje salėje ketinama pastatyti žaidimų automatus, tad poilsio pertraukėlių metu uostamiesčio baldininkai galės susigrumti netikrose futbolo ar krepšinio aikštelėse.

Dar viena bendrovėje „Klaipėdos baldai“ įdiegta naujovė – savitarnos parduotuvėlė, kurioje darbuotojai gali įsigyti maisto, užkandžių ar gaiviųjų gėrimų.

Pasak G.Vitkevičiaus, tokia parduotuvėlė yra naujovė ne tik jo vadovaujamoje įmonėje, bet ir apskritai Klaipėdoje.

Neliks „baltųjų rūmų“

Bendrovės direktorius neslėpė, jog iki šiol buvo juntamas šioks toks atotrūkis tarp įmonės administracijos ir gamybos sektoriuje dirbančiųjų, tačiau jau tirpdomi ir šie ledai.

„Nors administracijos pastatas gelsvas, tačiau juokais darbuotojų jis buvo vadinamas baltaisiais rūmais, esą čia visi „aukštieji“ sėdi. Netrukus administracijos darbuotojus ketiname perkelti į tą patį pastatą, kur vyksta gamyba“, – planus atskleidė G.Vitkevičius.

Manoma, kad toks žingsnis skatins sklandesnį kolektyvo bendradarbiavimą.

Sklandus visų sričių specialistų darbas, neabejojo bendrovės direktorius, yra ypač svarbus šiuo metu  gamybą plėsti besiruošiančiai įmonei. Jau visai netrukus „Klaipėdos baldai“ imsis gaminti naują baldų "šeimą", tad prireiks naujų ir modernių įrenginių.

Puoselėja bendruomenę

Dar vienas svarbus žingsnis, siekiant kurti bendruomeniškus įmonės, kurioje darbuojasi daugiau nei 700 žmonių, darbuotojų santykius – vienijantis laisvalaikis, kuriam skiriama daug dėmesio.

„Klaipėdos baldų“ darbuotojai bei jų šeimų nariai kviečiami nemokamai lankytis bendrovės sporto klube, kurį jau kitąmet ketinama dar labiau atnaujinti. Darbuotojai kviečiami prisidėti prie šio tikslo ir skirti 2 proc. savo gyventojų pajamų mokesčio.

Baldininkai bei jų artimieji kartu leisti laiką kviečiami ir įvairių renginių metu. Neseniai praėjusių Velykų proga žmonės galėjo stebėti nuotaikingą ir išties dėmesio vertą reginį – margučius ridenančius baldų gamyboje naudojamus robotus.

Uostamiesčio baldų gamintojai yra ir aktyvūs miesto bendruomenės nariai. Aistros laimėti vedamų bendrovės krepšininkų komanda „Baldininkas“ šiemet Mažosios Eurelijaus Žukausko taurės finale iškovojo čempionų titulą.

Jau ne pirmus metus „Klaipėdos baldų“ komanda aktyviai rungiasi ir Jūros šventės metu vykstančiose Drakono valčių varžybose.

Aukščiausius rezultatus demonstruoja ir įmonės remiama tinklinio komanda „Amber Queen“. Bendrovė yra ir svarus Klaipėdos pilies džiazo festivalio mecenatas.

Dėmesys ekologijai

Visos Lietuvos gyventojams jungiantis į pavasarį vyksiančias aplinkos švarinimo akcijas „Klaipėdos baldų“ komanda bursis į savąją, kuriai šiemet suteikė nuotaikingą ir simbolišką pavadinimą „Varom“. Į talką aktyviai besiregistruojantys uostamiesčio baldininkai šiemet nusprendė sutvarkyti greta tekančios Danės upės pakrantę.

„Ekologija, žalioji energija, aplinkos tausojimas yra tos sritys, kurios nusipelno ir kurioms SBA grupė ir „Klaipėdos baldai“ taip pat skiria labai daug dėmesio“, – pabrėžė bendrovės direktorius.

Būtent tai matyti net ir nespėjus įžengti į bendrovės teritoriją, o tiesiog užmetus žvilgsnį pravažiuojant pro gamyklą ant kurios stogo jau išrikiuota gausybė saulės kolektorių. Pašnekovo teigimu, sumontuotos 3,6 tūkst. saulės energiją elektra paverčiančių plokščių patenkins dalį bendrovės elektros energijos poreikio ir sumažins galimus tiekimo trikdžius.

Vos baigiant įgyvendinti šį projektą kelią jau skinasi ir dar viena unikali idėja, padėsianti švarinti Klaipėdos orą – ant vieno iš įmonės pastatų stogų ketinama užkelti avilius ir juose apgyvendinti bičių šeimynas.

„Kaip mėgstame sakyti, gražūs žmonės gražiai dirba, todėl stengiamės dalyvauti miesto bendruomenės gyvenime, būti jo dalimi, puoselėti savo miestą“, – apibendrino G.Vitkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėl atlyginimo

Dėl atlyginimo portretas
O koks atlyginimas įsidarbinus pirmus mėnesius .Galvoju darbintis.Ar nesigailėsiu.Norėčiau išgirsti dirbančiūjų nuomonę.Kiek jūs uždirbat.Ačiū.

Loreta, ir man

Loreta, ir man portretas
buvo uz diena nesumokeja, bet napaskiau meistrui, tai viska greitais sutvarke ir atsiprase uz klaida. O drauge dirba mazoj langu firmoj, tai kai pasikalbam galvoju ir ja i baldus parsitempti, dirbti galima.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Pagal komentarus ir ju kieki matosi koks demesys darbuotojams Klaipedos balduose. Gal pasinaudokite mano pirmo komentaro patarimu, kaip jums nemokamai, svarbu kad darbuotojams butu gerai
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių