Quantcast

Klaipėdoje maršrutinių taksi rinką perima kauniečiai?

Klaipėdoje vežti keleivius maršrutiniais taksi netrukus pradės bendrovė „Kautra“. Bent jau taip skelbiama šios kompanijos interneto svetainėje.

Tai paaiškėjo dar ketvirtadienį, rugsėjo 7 d., kai prie Klaipėdos rotušės dėl netikėtai nutrūkusios sutarties dar buriavosi dešimtmečius šią paslaugą teikę maršrutinių taksi uostamiesčio vairuotojai, vildamiesi, kad ir toliau galės dirbti, kaip dirbę.

Kai šios savaitės pradžioje Klaipėdoje kilo sumaištis dėl staiga miesto gatvėse prapuolusių maršrutinių taksi ir klaipėdiečiai įtikinėjami, kad laukiama naujo konkurso rezultatų, pasirodo, jau tada buvo aišku, kas laimėjo tą konkursą šiai paslaugai teikti, nes jau kitą dieną apie tai pasigyrė kauniečiai.

„Rugsėjo 7-ąją bendrovė „Kautra“ Klaipėdoje pristatė naujus mikroautobusus, kuriais veš keleivius Klaipėdos mieste ir rajone. Pirmąjį Klaipėdoje skelbtą konkursą vežti keleivius vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutais Klaipėdos mieste ir rajone laimėjo bendrovė „Kautra“, pasiūliusi mažiausią paslaugų kainą“, – skelbiama bendrovės tinklalapyje.

Ten pat rašoma, jog bendrovės generalinis direktorius Linas Skardžiukas pasidžiaugė galėdamas priimti naujus iššūkius.

„Turime sukaupę didelę patirtį ne tik veždami keleivius tarpmiesčio maršrutais, bet ir dirbdami mieste. Tikiuosi, kad klaipėdiečiai įvertins mūsų teikiamas kokybiškas paslaugas“, – kalbėjo įmonės vadovas.

Kol kas „Kautra“ atstovybės Klaipėdoje neturi. Bendrovės tinklalapyje teigiama, kad vairuoti mikroautobusus įmonė pirmiausia priims dabartinių įmonių vairuotojus. O tokių po nutrūkusios sutarties su miesto savivaldybę yra beveik 200.

Bendrovės rinkodaros direktorius Gintautas Pakusas tikino, jog „Kautra“ veš keleivius naujais mikroautobusais „Mercedes-Benz Sprinter“ bei Volkswagen Crafter“. Teigiama, kad juose sumontuotos elektroninės švieslentės, vaizdo kameros, kondicionierius, patogios sėdynės, veiks elektroninis bilietas.

Kol kas klaipėdiečiams pademonstruoti mikroautobusai – balti, tačiau G. Pakusas tikino, kad, prieš pradedant vežti keleivius miesto maršrutais, jie bus nudažyti tradicinėmis Klaipėdos autobusų spalvomis.

„Tikimės, kad jau spalio pradžioje naujieji mikroautobusai išvažiuos į Klaipėdos miesto gatves“, – žadėjo G. Pakusas.

Devintą maršrutą aptarnavusios bendrovės „Vežesta“ vadovas Audrius Petrošius pastebėjo, kad „Kautra“ kalba apie vadinamų „raudonųjų“ autobusiukų maršrutus, tai yra 2A, 2B, 20 ir kitus. Tų autobusų esą yra tik 8.

O keleivių vežimo vietinio (miesto) reguliaraus susisiekimo maršrutais, maršrutiniai taksi Klaipėdos mieste paslaugų konkursas dar nepasibaigęs. Tad teigiama, kad kauniečiai neperims viso miesto pervežimo paslaugų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
O Kautra kartais nėra Klaipėdos džiazo festivalio rėmėja?..

Anonimas

Anonimas portretas
man įdomu kad miesto reikaluose dalyvauja konkurse iš kitų miestų tai gal iš kitos šalies dar pigiau mus vežios negi Klaipėda neturi vežėjų bendrovių kad savam mieste dirbtų saviškiai o tie jūsų konkursai vaikų žaidimai kas nežino kaip jie vyksta konkuruojantys netgi susitaria tarp savęs tokius ir pasiūlymus pateikia / aš ne konkrečiai apie šį konkursą /nenusiminkite Klaipėdos vežėjai sudalyvaukite ir jūs kitų miestų konkursuose gal net sostinėje laimėsite

Kostas

Kostas portretas
Nu ka ponas mere,kiek gavot otkato ar uzteks naujai triubai nusipirkti???? GEDA!!!!
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių