Quantcast

„KG Group“ atidarė modernų veislinių paukščių auginimo kompleksą

  • Teksto dydis:

Paukštininkystė – viena iš įmonių grupės „KG Group“ verslo krypčių, kurią stiprinant šiais metais baigtas statyti moderniausias Baltijos šalyse ir vienas moderniausių Europoje veislinių paukščių auginimo kompleksas.

Per metus trukusį projektą pastatytos penkios paukštidės su administraciniu-gamybiniu priestatu. Paukštidėse įrengta pati moderniausia paukščių auginimo technologinė įranga. Investicijos į šį kompleksą siekė apie 5 mln. eurų.

Pasak įmonių grupės „KG Group“, kuriai priklauso Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai, vadovo Tautvydo Barščio, grupės įmonės valdo visą gamybos grandinę „nuo lauko iki stalo“, tad paukštynai augina ne tik mėsai skirtus paukščius, bet ir savus tėvinių paukščių pulkus: vištaites ir gaidžius.

„Naujajame Jačiūnų veislinių paukščių padalinyje per metus planuojama surinkti vidutiniškai apie 10 mln. kiaušinių, kurie kas dieną gabenami į Kaišiadorių paukštyno peryklą, – pasakoja T. Barštys. – Šis paukščių auginimo kompleksas suprojektuotas ir pastatytas pagal pačius naujausius paukščių auginimo standartus, rengiant ir įgyvendinant šį projektą vadovautasi ir tėvinių pulkų augintojų rekomendacijomis bei gerąja Europos Sąjungos šalių praktika ir gamybos būdais.”

Pasak vadovo, analogiško komplekso ES šalyse kol kas nėra, mat daugelis pastatų inžinerinių bei paukščių auginimo technologinių sprendimų įgyvendinti pagal aukščiausius technologinius standartus, be to, įgyvendinant šį projektą pasirinkti pažangiausi gamintojai, tiekiantys įrangą paukščių augintojams, tad po vienu stogu įdiegti patys geriausi sprendimai. Įrangos gamintojų atstovai dalyvavo ir viso projekto metu. Tiek pastatas, tiek įdiegtos inžinerinės bei paukščių auginimo sistemos (lesinimas, girdymas, vėdinimas, kiaušinių surinkimas ir kt.) – visiškai automatizuotos, visi auginimo procesai nuolatos stebimi vaizdo kameromis.

„Paukščių auginimas – tai pats pagrindas, todėl aukšti paukščių auginimo standartai, griežčiausios biologinio saugumo priemonės, modernios technologijos leidžia užtikrinti aukščiausią kokybę, lydinčią visoje gamybos grandinėje: nuo tėvinių paukščių pulkų iki viščiukų broilerių auginimo, vėliau – paukštienos perdirbime ir galutinio produkto gamyboje, – teigia „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Gytis Kauzonas. – Su šiuo bei panašiais paukščių auginimo kompleksais įmonėse diegiame aukšto lygio paukščių auginimo standartus ir kokybės kontrolę bei valdymą. Siekiame, kad mūsų įmonių grupė būtų viena pažangiausių ir moderniausių ne tik Baltijos šalių regione, bet ir Europoje. Nuolatos investuojame į gamybos technologijas, ne išimtis ir paukščių auginimo padaliniai.“

Jačiūnų padalinyje įdarbinti šeši darbuotojai, visi – vietiniai gyventojai.

Naujojo komplekso atidaryme dalyvavęs Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus akcentavo verslo plėtros naudą. „Džiaugiamės, kad didžiausia rajone veikianti įmonė, „Kaišiadorių paukštynas“, investuoja į plėtrą ir modernias technologijas, kuria naujas darbo vietas ir per pastaruosius dvejus metus atidaro jau antrą modernų veislinių paukščių auginimo kompleksą. Dėl palankios geografinės padėties ir susiklosčiusių tradicijų Kaišiadorių rajonas yra palanki vieta paukštininkystės verslo plėtrai, todėl linkime ir toliau nesustoti, investuoti į inovatyvius sprendimus bei išlikti lyderiais mūsų rajone bei paukštininkystės versle,“ – teigė V. Tomkus.

Veislinių paukščių paukštidžių komplekso projektą įgyvendino viena didžiausių generalinės rangos ir statybos įmonių Lietuvoje – „Conresta“.

„Su Kauno Grūdų“ įmonių grupe bendradarbiaujame ne pirmą kartą ir džiaugiamės, kad mus vienija panašus požiūris į darbų planavimą, optimizavimą bei pažangius metodus, taikomus statybų procesuose. Sklandžiai vykusio bendradarbiavimo rezultatas – šiandien prieš mūsų akis stovintis modernus, naujausius Europos standartus atitinkantis veislinių paukščių paukštidžių kompleksas“, – teigia Lukas Laukaitis.

Naujajame Jačiūnų komplekse, kaip ir kituose paukštynų veislinių paukščių auginimo padaliniuose, vištaitės ir gaidžiukai auginami laisvi ant kraiko. Vienu metu auginama iki 59 000 vnt. veislinių paukščių.

„KG Group“ priklausantys Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai per metus pagamina apie 100 tūkst. tonų įvairių vištienos produktų. Apie 50 proc. produkcijos eksportuojama. Paukštynų gaminama vištiena vertinama Vakarų Europos, Skandinavijos bei kaimyninėse Baltijos šalyse, didžiųjų Lietuvos paukštyno produktai pasiekia net tokias šalis kaip Japonija, Honkongas, kai kurias Afrikos šalis. Per 2017 m. į „KG Group“ paukštininkystės verslą planuojama investuoti 16 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dfff

dfff portretas
cha ir gaidį tarp vištų mačiau..... ar dėl kvapo ar tik dėl atidarymo jis ten tarp vištų įleistas?

Vytautas Ka

Vytautas Ka portretas
KG GROUP. Grupė - negražu. Lietuviška. Conresta. Toks jau mūsiškių iš pušėjimas. Verslininkai, beje, ir prisideda daugiausia prie lietuvių kalbos niokojimo. Bus tų vištų, bus gaidžių, tik neliks lietuviškų raidžių...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių