Quantcast

„Kautra“ ir „Toks“ atnaujina daugiau autobusų reisų

  • Teksto dydis:

Keleivių vežimo bendrovės „Kautra“ ir  Tolimojo keleivinio transporto kompanija“ („Toks“) šią savaitę atnaujina daugiau tarpmiestinių reisų.

„Nuo šios savaitės atnaujiname vykimą į naujus miestus – Skuodą, Plungę, Naująją Akmenę, Lazdijus. Taip pat bus atnaujintas Vilnius-Anykščiai maršrutas“, – pranešime sako „Kautros“ direktorius Linas Skardžiukas.

Įmonė dabar keleivius veža 35 autobusais, kai įprastai važiuoja 100-110 autobusų.

„Iki rentabilaus darbo dar trūksta nemažai. Kol kas galime kalbėti apie 30-40 proc. iki karantino buvusių pajamų“, – sakė L. Skardžiukas.

Tuo metu „Toks“ nuo penktadienio planuoja atnaujinti dar šešis maršrutus iš Vilniaus į Kybartus, Tauragę, Skuodą, Mažeikius, Biržus bei dar dviem reisais didina jų skaičių į Kauną, BNS pranešė įmonės vadovas Arūnas Indrašius.

Anot jo, „Toks“ nuo penktadienio keleivius veš 11 maršrutų, tai sudarys apie 20 proc. įprastų bendrovės maršrutų.

„Paėmėme pačias pagrindines kryptis, kaip pirmame etape, taip dabar antrame etape atsižvelgėme, kad būtų daugiau sustojimų. Maršrutai išrinkti su didžiausiais kiekiais sustojimų, kad kuo daugiau žmonės galėtų pasinaudoti ta paslauga“, – BNS sakė A. Indrašius.

„Toks“ vadovo teigimu, kitą savaitę bus svarstoma galimybė atnaujinti dar daugiau maršrutų, nepaisant to, kad veikla karantino metu yra nepelninga.

„Kol kas vežimai dar nėra pelningi, tikrai, bet žmonės turi sužinoti, kad tie maršrutai atsinaujina ir pradėti važiavimą. Apie pelnus kalbėti dar toli, bet turime važiavimą padaryti, kaip palaipsniui stabdėme visus maršrutus, tai dabar važiavimas turi vykti“, – teigė A. Indrašius.

Lietuvoje švelninant karantino sąlygas, balandžio pabaigoje „Toks“ ir „Kautra“ atnaujino kai kuriuos maršrutus.

Karantinas šalyje paskelbtas kovo 16 dieną ir šiuo metu pratęstas iki gegužės 31 dienos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas iš Rokiškio

Antanas iš Rokiškio portretas
Į Rokiškį tik vienas rytinis autobusas iš Vilniaus, kuris išvyksta 6.50, o iš Rokiškio išvyksta 12.10. Vakare nėra su kuo sugrįžti į Vilnių. Važiuoti dėl pasivažinėjimo ar ataskaitos, kad atnaujinom ar verta? Norint iš Vilniaus sugrįžti į Rokiškį paskutinis autobusas nuo 2020 05.13,d.tik 14.45. Tai paskutinis maršrutas į Rokiškį. Žmogus važiuoja ne pasivažinėti, o su reikalais. Dauguma į Santaros klinikas ir nespėja susitvarkyti. Ar TOKSas ar Rokiškio AS turėtų paleisti bent vieną vakarinį autobusą. Atnaujintų maršrutų reikia ne pakazuchai, o normaliam keleivių judėjimui. Paleidžia nepatogiu laiku ir giriasi, kad atnaujinom, o keleivių nėra. Žmonės neinformuojami. Kiekvienoje stotelėje turėtų būti iškabinami pranešimai apie atnaujintus maršrutus, o ne tik miestuose ir galinėse stotyse. Dirbkite, reklamuokitės ir bus keleivių .

we

we portretas
Skardžiukas ir Periokas nekantrauja savintis pinigus iš vairuotojų

kauniete

kauniete portretas
O kada prades kursuoti is Kauno i Birstona mikroautobusai per Prienus, Tai vienintelis autobusas su kujriuo galima nuvykti i prienu kapines. nei per Motinos diena negalejau nuvykti aplankyti teveliu kapus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių