Quantcast

Kauniečių prieš šventes laukia ūkininkų turgeliai

  • Teksto dydis:

Kalėdoms ar Naujųjų Metų šventei planuojate paruošti skanių, sveikų ir įsimintinų vaišių? O gal vis dar nesugalvojote, ką padovanoti savo artimiesiems? Dar turite laiko užsukti į įvairiose Kauno vietose laukiančius mobiliuosius ūkininkų turgelius, kur tiesiai iš ūkininkų galėsite įsigyti šviežių ir kokybiškų produktų, gaminių tiek švenčių stalui, tiek dovanoms.

Turgeliai – traukos vieta

Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ direktoriaus Mindaugo Maciulevičiaus teigimu, mobiliųjų ūkininkų turgelių veikla prasidėjo prieš penkiolika metų ir jau turi susiformavusių veiklos tradicijų visoje Lietuvoje, taip pat ir Kaune. Turgeliai – ypač patogi vieta apsipirkti prieš šventes, nes ūkininkai papildo vienas kito asortimentą ir vartotojai tikrai turi iš ko rinktis, o ūkininkų produkciją vertina dėl aukštos kokybės.

Negana to, jau tapo tradicija, kad prieš didžiąsias metų šventes kooperatyvo nariai – smulkūs ūkininkų cechai, patys ūkininkai ir smulkieji gamintojai – stengiasi pasiūlyti pirkėjams kuo platesnį ir įdomesnį asortimentą.

Kauniečiams patogu, kad skirtingomis savaitės dienomis ūkininkai pirkėjų laukia skirtingose Kauno vietose, tad apsipirkti galima ten, kur patogu ir kada patogu.

Mindaugas Maciulevičius: iki Kalėdų ir Naujųjų Metų sutikimo šventės dar yra šiek tiek laiko, tad esu tikras, kad įvertinsite mūsų ūkininkų pastangas suteikti jums pakilią nuotaiką per šventes. Partnerio nuotr.

„Mes labai džiaugiamės, kad pavyksta atgaivinti tradiciją suburti ūkininkus prie Kauno „Akropolio“ – penktadieniais ūkininkai prekiauja ne tik Griunvaldo gatvėje, bet ir gatvelėje prie Griunvaldo įėjimo. Tai leidžia pakviesti dar daugiau ūkininkų ir praplėsti asortimentą. Prieš pusmetį prie Kauno „Akropolio“ atgijusį ūkininkų turgelį klientai jau ne tik atrado, bet ir pamilo“, – sakė M. Maciulevičius.

Partnerio nuotr.

Antradieniais ūkininkai susirenka tradicinėje senojo turgaus vietoje, akmenimis grįstoje aikštėje Panemunėje, Vaidoto g. 80.

„Atgaivinome senojo turgaus tradiciją ir turgus ten vyksta jau penkiolika metų“, – sakė pašnekovas.

Tradicija jau tapo ir trečiadieniais vykstantis ūkininkų turgus Žemaičių plente, prie parduotuvės „Iki“ – čia dažniausiai užsuka Šilainių mikrorajono gyventojai.

Dainavos mikrorajono gyventojai žino, kad didelį turgų, kur savo produkcija prekiauja ūkininkai, ketvirtadieniais gali aplankyti prie „Saulėtekio“, V. Krėvės pr. 97, kitoje gatvės pusėje.

Šeštadienį kauniečių laukia, kooperatyvo vadovo teigimu, tikras perlas – ūkininkų turgus Čečėnijos Nepriklausomybės aikštėje. Čia – didelės ir gražios erdvės, tad suvažiuoja tikrai daug ūkininkų. Aikštėje ne tik prekiaujama, bet ir organizuojamos įvairios šventės, tad šis ūkininkų turgelis jau yra tapęs bendruomenės traukos vieta.

Partnerio nuotr.

„Esame labai dėkingi Kauno savivaldybei, kad tokiose vietose galime rengti ūkininkų turgelius, nes tai naudinga ir bendruomenei, ir savivaldybei, ir ūkininkams“, – teigė pašnekovas.

M. Maciulevičiaus minėtose vietose prekiauja daugiausia ūkininkų, tad galima rasti ir didžiausią jų produkcijos asortimentą. Tačiau kauniečių patogumui skirtingose miesto vietose vyksta ir mažesnių turgelių. Informaciją, kur ir kada, kiekvienas gali rasti svetainėje www.mobilusturgelis.lt.

Partnerio nuotr.

Yra iš ko rinktis

Apsilankius mobiliame turgelyje, vaišių stalą tikrai galima praturtinti ypatingesniais produktais. Sertifikuoti Lietuvos mėsos augintojų ūkiai į turgelius atveža šviežios jautienos, kiaulienos, paukštienos. Turgeliuose platus ir įvairios paukštienos asortimentas: antiena, žąsiena, kalakutiena, vištiena. Paukščiai ūkininkų užauginti lesinant natūraliais pašarais, tad ir skonis tokios paukštienos visiškai kitoks nei pirktos parduotuvėje.

Partnerio nuotr.

Turgeliuose rasite ir išskirtinio skonio rūkytų dešrų ir kitų mėsos gaminių, būdingų tam tikriems regionams. Šiuose gaminiuose tikrai nėra mėsos pakaitalų. Mėsos gaminių asortimentą ūkininkai prieš šventes paįvairina, kad pirkėjai turėtų iš ko rinktis šventiniam stalui. Šaltiena, žlėgtainiai, vyniotiniai ir kiti šventiniam stalui puikiai tinkantys produktai paruošti taip, kaip nuo seno juos ruošė mūsų močiutės.

Partnerio nuotr.

Į turgelius savo gaminamos rūkytos produkcijos atveža žuvies perdirbimo cechai, turintys tautinio paveldo sertifikatus. Jie siūlo įvairiausių žuvies gaminių, pagal autentišką receptūrą paruoštos silkės, kokios niekur kitur nerasite.

„Ne kartą teko girdėti klientus giriant, kad ūkininkų turgelyje pirktos silkės – pačios riebiausios ir sultingiausios. Jos sūdomos pagal senąsias tradicijas, nenaudojant jokios rūgšties ar cheminių medžiagų. Tai natūralus produktas, išlaikęs visas naudingąsias savybes, ne tik papuošiantis šventinį stalą, bet ir skanus, naudingas sveikatai“, – sakė M. Maciulevičius.

Ir vaišėms, ir dovanoms

O kur dar įvairiausi pieno, duonos gaminiai, vaisiai, daržovės. Duonos kepėjai atveža tradicinės duonos iš natūralaus raugo, kepamos jau daugybę metų, ir gausybę konditerijos gaminių. Labai populiarus kepinys – „Šimtalapis“, klientų mėgstami ir šakočiai, gausus pasirinkimas ir kitokių pyragų, sausainių ir saldumynų.

Partnerio nuotr.

Mobiliuosiuose turgeliuose prekiauja nemažai ūkininkų, raugiančių daržoves, gaminančių įvairius daržovių mišinius. Ūkininkai prekiauja ir Lietuvoje augintų vaisių ir daržovių sultimis, įvairiais kitais produktais. Atvažiuoja obuolių augintojai ir atveža įvairių veislių obuolių, tad kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį – kas nori saldesnių, kas rūgštesnių, kas šventiniam stalui, o kas pyragams kepti.

Partnerio nuotr.

„Ūkininkų turgelis – vieta, kur atėjęs tikrai gali nusipirkti to, kas šventes padarys dar šventiškesnes. O jei nespėjote visiems nupirkti dovanų – tikrai rasite savo artimiausiems žmonėms šiltą, jaukią, skanią, o gal sveikatą gerinančią dovaną“, – sakė M. Maciulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Saugokitės ukru maisto nes ten senai viskas chemija užteršta o dabar ir dar karas nuodu dadėjo Ta komedija su grudais ten jau ne grudai o pelai apnuodinti ir nieks neperka Lenkai protingi iš kart atsisake o mūsu tas aukštas gali mums ir prišerti

tiek

tiek portretas
kainos isdydintos,kad tikrai nelaukiam tu turgeliu ir visai jie nedomina

kauniete

kauniete portretas
NEIKIT I TURGELIUS PRIE PREKYBCENTRIU TIESIOG IŠ PAVZ RIMI IŠNEŠA SAVO PRODUKCIJA IR PAKĖLE KAINA LYG TAI BUTU KAS NORS KITO TA PATI ŠAIKA IŠ PAKAUNES NELEGALIU CECHU PRIGAMINTA LENKU KIAULIU BE SKONIO BE KVAPO MĖSA IEŠKOKIT MAŽU TIKRAI IŠ KAIMU ATVEŽYU KAIMIEČIU MAISTO JIE MASIŠKAI I PREKYBCENTRIUS NEGAMINA TAI IR TU EEE MAIŠAIS NEPRIPERKA
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių