Quantcast

Kaune įsigytame sklype „SBA Urban“ vystys naujos koncepcijos el. prekybos miestelį

  • Teksto dydis:

SBA grupės nekilnojamojo turto plėtotoja „SBA Urban“ iš prekybos ir pramogų centrus Lietuvoje bei Latvijoje valdančios bendrovės „Akropolis Group“ antrinės įmonės „Biruliškių turtas“ įsigijo 12,5 ha sklypą. Strateginėje vietoje šalia Vilniaus-Kauno greitkelio SBA įmonė vystys naujos koncepcijos prekybos ir logistikos miestelį (angl. hub), kuris patenkins sparčiai augančios el. prekybos poreikius.

Šio miestelio idėja jau kuriama, o statybos startuos kitąmet. Teritorijoje planuojama išvystyti per 60 tūkst. kv. m. prekybos, logistikos ir sandėliavimo verslams skirto ploto.„Įgyvendiname strategiją, kuri užtikrins plėtrą ne tik Lietuvoje, bet ir globaliose rinkose. Elektroninei prekybai Lietuvoje ir pasaulyje augant eksponentiškai, jau prieš kurį laiką identifikavome potencialą naujos kartos nekilnojamojo turto projektams. Verslams pasiūlysime galimybę įsikurti moderniame – maždaug 10-ties futbolo aikščių dydžio komplekse šalia judriausio Lietuvos kelio. Čia sukursime visą el. prekybos ekosistemą, kur įmonės ne tik galės įsikurti pačios, gauti, saugoti ir paskirstyti užsakytas prekes, bet ir gyvai aptarnauti klientus. „Pradėję nuo Kauno – koncepciją plėtosime ir už Lietuvos ribų. Šiuo metu dairomės perspektyviausių vietų tokiems projektams įgyvendinti“, – sakė „SBA Urban“ valdybos pirmininkas Lionginas Šepetys.

Pradėję nuo Kauno – koncepciją plėtosime ir už Lietuvos ribų. Šiuo metu dairomės perspektyviausių vietų tokiems projektams įgyvendinti.

Anot jo, be galimybės gauti paslaugas vienoje vietoje ir didelių klientų srautų, el. prekybos miestelio Kaune patrauklumą įmonėms gerokai didina logistikos efektyvumas – „SBA Urban“ įsigytas sklypas prie pat transporto mazgo, kuriame kelias Vilnius-Kaunas-Klaipėda kertasi su Savanorių prospektu, už kelių kilometrų Kauno oro uostas, geležinkelis. Čia įsikursiantys verslai galės pasirinkti labiausiai tinkančias logistikos rūšis savo sėkmingai veiklai plėtoti. Šalių susitarimu sudaryto sklypo įsigijimo sandorio vertė neskelbiama.

„Pro būsimo el. prekybos miestelio vietą kasdien pravažiuoja didžiulis srautas – iki 100 tūkst. automobilių, todėl naujasis kompleksas bus patrauklus ir maitinimo bei kitų paslaugų įmonėms. O sinergija su el. prekyba ir realios prekių ekspozicijos katalizuos papildomus žmonių srautus“, – teigė „SBA Urban“ komercijos direktorius Giedrius Muliuolis.

Plėtodami el. prekybos, logistikos ir sandėliavimo miestelį „SBA Urban“ laikysis esminių savo veiklos principų – tvarumo, darnos su aplinka, kuo mažesnio poveikio jai ir architektūrinio išskirtinumo.

„SBA Urban“ nuotr.

Planuojama, kad suderinus visus reikalingus leidimus ir patvirtinus projektą, „SBA Urban“ įsigytame sklype statybos turėtų prasidėti kitais metais. Šį elektroninės prekybos miestelio projektą vystys SBA grupei priklausanti nekilnojamojo turto projektų ir statybos procesų valdymo kompanija „Notus Developers“.

Pagal šįmet pradėtą įgyvendinti plėtros strategiją „SBA Urban“ planuoja per ateinančius 5 m. investuoti 400 mln. eurų.  Naujai vystomos veiklos kryptys – aukštųjų technologijų miesteliai (angl. campus), el. prekybos centrai, vėjo miesteliai, kartu tęsiama tvarių ir inovatyvių verslo centrų vystymo kryptis. Visus projektus jungia kertiniai principai – tvarumas, darna su aplinka, CO2 emisijų mažinimas. Vienas esminių naujos strategijos aspektų – tarptautinė plėtra.

SBA grupės nekilnojamojo turto sektoriui priklausanti „SBA Urban“ Vilniuje valdo verslo slėnį „Green Hall“. Kaune, šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės, plėtoja verslo centrą BLC. „SBA Urban” išvystė „Capitalica Asset Management“ priklausantį verslo centrą „Kauno dokas“, taip pat industrinius pastatus – logistikos centrą „Innovo logistika“ ir baldų ruošinių gamyklą „Laminn“ SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos. Vėliau šiuos pastatus pardavė Estijos fondui „Eften“. Šiuo metu „SBA Urban“ plėtoja gyvenamųjų namų kvartalą „Nemunaičiai“ ant Nemuno kranto Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
1. Matant , kaip pasisekė su Vienybės aikšte Kaune [ prie Karo muziejaus ], kur ir tarptautinių prizų gavo , ir kasdien 'milijonas' kauniečių bei miesto svečių lankosi, tikiu, kad čia bus išvystytas projektas tikrai ne prastesnis. 2. Ši autostrados dalis yra tikrai labiausiai apkrauta Lietuvoje, todėl [ žiūrint į nuotraukas sklypo ], kairiau, už kokio kilometro, ir yra statomas naujas tiltas per Nerį, , platinamas greitkelis [ ties Mega jau sutvarkytas ], o žiūrint nuotrauką aukštyn, matyti už sodų, Kauno LEZe , per Kauno- Jonavos kelią padarytas viadukas. Vieta tikrai labai gerai pasiekiama iš visos šalies. 3. Užstačius šį plotą, Kaunas beveik bus susijungęs su Karmėlava per Ramučius. Atidarius šį objektą, jį nuo miesto skirs tik magistralė. Vienžo, bus tas pats , kaip ir Šilainiuose , kur autostrada eina per miestą... Faina. Augame ir gražėjame.

Rita

Rita portretas
Labiausiai apkrauta magistralė taps dar labiau apkrauta.

Henri Fordas

Henri Fordas portretas
Nieko nesupratau . Čia dar viena kinietiškų-vietnamietiškų prekių pardavykla pagrąžinta vėjo jėgainėmis ir kebabinėmis su dirbtine jautiena ar kaip ? Kur čia pontas ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių