Quantcast

Kada prasideda kalėdinė prekyba internete?

  • Teksto dydis:

Dažnai netgi kritikuojama ir piktinamasi, kad kalėdinės dekoracijos prekybos centruose atsiranda vis anksčiau, internetinių parduotuvių atstovai sako, kad ir patys klientai linkę dovanomis pradėti rūpintis nelaukdami gruodžio. „Eurovaistinė internete“ vadovė Justė Levčenkaitė teigia, kad įprastai jau lapkritį internete pastebimas, didesnis pirkėjų aktyvumas renkantis dovanas.

Kalėdų karštligė vis ankstėja ir dovanų paieškas žmonės pradeda nelaukdami žiemos pradžios. Vis dėlto „Eurovaistinė internete“ vadovė sako, kad netrūksta ir tų, kurie laukia paskutinės savaitės prieš šventes, tačiau didžiausias „bumas“ tikrai yra lapkričio pabaiga.

„Pastebime dvi skirtingas žmonių kategorijas, tačiau kalėdines dovanas perkantys iš anksto dažnai išlošia, jiems netenka jaudintis, ar siunta juos pasieks laiku, netrūksta ir pasirinkimo, specialių pasiūlymų. Paskutinėmis dienomis prieš Kalėdas pasakyti tikslius siuntų pristatymo terminus tampa nelengva, suprantame, kad visiems reikia kuo skubiau, tačiau išaugęs siuntų skaičius dažnai viršija galimybes“, – teigia J. Levčenkaitė.

Tiesa, ankstesnį dovanų pirkimą gali lemti ir siekis paskirstyti savo išlaidas ar net sutaupyti. Pastebima, kad lietuviai yra gana jautrūs nuolaidoms, todėl pamatę gerą pasiūlymą dažnai pagalvoja ir apie dovanas artimiesiems, pasirūpina jomis iš anksto. Dažnai mėgstama pasinaudoti vadinamojo „juodojo penktadienio“ arba „skaitmeninio pirmadienio“ nuolaidomis.

Pasak „Eurovaistinės internete“ vadovės, manoma, kad šiemet dovanų pirkimo įpročius pakoreguos ir koronaviruso pandemija. „Kartu su kolegomis diskutuojame, kad šiemet Kalėdų karštligė tikriausiai šiek tiek stipriau persikels į internetą arba pasiskirstys ilgesniu laikotarpiu. Tuo pačiu šis laikotarpis ir prognozė labai neapibrėžta, sunku nuspėti, kaip elgsis klientai“, – sako ji.

Pastebima, kad klientai mėgsta dovanoti įvairius vitaminus ar maisto papildus, prabangią kosmetiką ar jos rinkinius, šių metų pageidavimų sąraše atsiduria ir kvapų difuzoriai, įvairios namų SPA priemonės.

Vis dėlto priemonių sveikatos problemomis spręsti dovanoti nerekomenduojama, išskyrus tuos atvejus, kai to prašo pats artimasis. Rinkdami dovaną galite pasitarti ir su „Eurovaistinė internete“ specialistais, kurie į klausimus gali atsakyti el. paštu, telefonu ir aktyviame pokalbio lange.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių