Quantcast

K. Navickas: siekiame didesnių derybinių galių ūkininkams

Pastaruosius mėnesius smarkiai mažėjant žaliavinio pieno supirkimo kainoms, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako, jog bus siekiama didesnių derybinių galių ūkininkams.

„Pagrindinis siekis yra, kad mes turėtume labiau stabilesnes rinkas ir labiau valdomas rizikas kalbant apie pieno sektorių, nes esame labai stipriai veikiami regione kaimyninių šalių. Nematant perspektyvos, ypatingai ūkininkai, kurie nematys perspektyvos, turės labai blogas pasekmes netolimoje ateityje“, – trečiadienį po Pieno tarybos posėdžio, kuriame dalyvavo gamintojų, perdirbėjų ir institucijų atstovai, žurnalistams sakė K. Navickas.

„Siekis išlieka tas pats – turėti didesnes derybines galias ūkininkams“, – pridūrė ministras.

Pasak K. Navicko, kainų pokyčiai ypač neigiamai veikia pieno gamintojus.

„Kai vyksta kainų pokytis, pirmas pokytis įvyksta tarp perdirbimo ir gamintojo ir tai labai stipriai sukelia rizikas ir destabilizuoja gamintojus, jiems galvojant apie ilgalaikes perspektyvas“, – teigė ministras. 

Anot K. Navicko, viena krypčių sprendžiant pieno supirkimo kainų problemą – sutarčių tarp pieno gamintojų ir perdirbėjų principų peržiūra.

„Kitas dalykas, kur mes turime padirbėti, taip pat dėl pačių sutarčių sudarymo principo peržiūrėjimo, nes yra bazinė pieno kaina, kurią mes matome visi, bet yra dar nemažai ir dedamųjų, kurios yra mokamos už pieno kokybę, vadinami priedai. Norėtųsi čia daugiau teisingumo ir aiškumo“, – sakė K. Navickas.

„Tai yra pasiūlymas apsvarstyti, kad kai vyksta kainos pokytis, turėti dvi dedamąsias – ne tik žaliavinio pieno kainos, kurias diktuoja pasaulinės rinkos (...), kita galėtų būti pagamintos produkcijos kainų pokytis, šias dedamąsias susiejant“, – teigė ministras.

Jo teigimu, į kitą Pieno tarybos posėdį, be gamintojų ir perdirbėjų, ketinama pakviesti ir prekybininkų atstovus.

„Buvo pasiūlymas, kad reikėtų kalbėtis ir įtraukiant prekybininkus. Tai kitoje taryboje, priėmę tą pastabą, kalbėsimės iš visų pusių“, – teigė K. Navickas.

„Jeigu sumažės pieno gamybos apimtys, tai tikrai nukentės ne tik vartotojas, bet ir visi šios rinkos žaidėjai“, – kalbėjo ministras.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

d

d portretas
tu ministre ar nors karta buvai tvarte (tu asfaltini)su šakėm kabinai mėšla,ka nors sėjai TU DEBILE MANO SUPRATIMU TOLI TOLI tu NUO ŽEMĖS UKIO REIKALU MANO NUOMONE tu ESI DEBILAS OŽIO SUBINĖS LAIŽYTOJAS

Jamielia \\\\\.../////

Jamielia  \\\\\...///// portretas
atsibudo,rogės marš į girią.

Rokas

Rokas portretas
Greičiau į užribį,visi laimės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių