Quantcast

J. Statkevičius privertė aiktelėti: prekyboje pasirodė jo vardo sriuba

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ asortimentą papildė mados dizainerio Juozo Statkevičiaus sukurta „Žaliųjų daržovių sriuba“. Šią prekę pirkėjai gali rasti didžiosiose „Maximos“ parduotuvėse. Tuo tarpu bendrovės komercijos vadovė Vilma Drulienė pastebi, kad pirkėjai, stengdamiesi taupyti laiką, vis dažniau renkasi jau pagamintas sriubas.

„Ši naujiena – pirmoji funkcionali sriuba „Kėdainių konservų fabriko“ prekės ženklo asortimente. J. Statkevičius kreipėsi į mus ir pasiūlė sukurti produktą, prieinamą visiems. Naujoji sriuba pasižymi mažu kaloringumu. Manome, kad artėjant didžiosioms metų šventėms toks produktas bus itin paklausus“, – teigia „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius Andrius Viazovskis.

Į „Žaliosios daržovių sriubos“ sudėtį įeina įvairios daržovės, tokios, kaip gūžiniai kopūstai, žaliosios paprikos, žali pomidorai, įvairios žolelės bei prieskoniai. 

„Pastebime, kad jau paruoštos sriubos ir toliau populiarėja: pirkėjai vis labiau vertina savo laiką. Konservuotų sriubų pardavimai nuo 2017 m. auga vidutiniškai 20 proc. kasmet. Pernai sausio-spalio mėnesiais pardavėme 788 tūkst. tokių sriubų, o per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių pardavėme 950 tūkst. jų“, – dalijasi V. Drulienė.

Kalbant apie konservuotas sriubas, lietuvių favoritė – raugintų agurkų sriuba. Jos šiemet jau parduota 114 tūkst. vienetų. Nuo jos kiek atsilieka ukrainietiški barščiai, kurių šiemet jau parduota daugiau kaip 85 tūkst. vienetų ir burokėlių sriuba, kurią šiemet pirkėjai įsigijo jau 82 tūkst. kartų.

„Labai svarbu paminėti ir kitą tendenciją: stebime ekologiškų konservuotų sriubų pardavimų augimą. Pirkėjai vis labiau rūpinasi savo sveikata ir tuo, ką deda į burnas. Ekologiškų sriubų per šių metų pirmuosius dešimt mėnesių pardavėme 24 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu“, – teigia V. Drulienė.

Pačia perkamiausia greito paruošimo sriuba ir toliau išlieka „Maggi“ sūrio sriuba su skrebučiais, kurios vien šiemet parduota 318 tūkst. vienetų. Nuo jos pardavimais kiek atsilieka tiršta vištienos sriuba su skrebučiais bei tirpi barščių sriuba su skrebučiais.

Tirpios sriubos populiariausios jau ne pirmus metus. Jų kasmet vidutiniškai parduodama beveik 2 mln. vienetų. Toliau sąraše rikiuojasi verdamos, ekologiškos bei konservuotos sriubos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Už dyką neimčiau sriubos jo

???

??? portretas
Juk ne balandžio pirma. Niekas neperka suknelių, kad reikia iš savęs taip šaipytis ir savo brandą žeminti? Tikrai nusivažiavo...

Surskis

Surskis portretas
Gal geriau vazelinu prekiautu, ar kokia kita alyva ka jie naudoja.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių