Quantcast

Išdalinti „Metų paslaugos“ apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Antrą kartą apdovanotos geriausias paslaugas Lietuvoje teikiančios bendrovės. Lietuvos verslo konfederacija (LVK) antradienį paskelbė ir apdovanojo konkurso „Metų paslauga“ nugalėtojus.

Geriausia pripažinta akcinės bendrovės „Lietuvos paštas“ paslauga „LP Express 24“, „Metų vadybos inovacijos“ prizas skirtas advokatų kontorai „Sorainen“, „Intelektualiausios darbo vietos“ apdovanojime geriausia pripažinta įmonė „Kelprojektas“ su projektu „Autodesk Vault“.

LVK prezidentas Valdas Sutkus sako, kad lietuviškos bendrovės vis labiau išsiskiria inovatyviomis paslaugomis ir sprendimais.

„Paslaugų sektorius Lietuvoje kiekvienais metais stiprėja, o teikiamų paslaugų kokybė tampa vis geresnė. Įmonės jaučia būtinybę investuoti į naujoves, kurti produktus, kurie būtų konkurencingi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, - žurnalistams sakė LVK prezidentas.

Paslaugų sektoriuje Lietuvoje veiklą vykdo 23 tūkst. įmonių – tai ketvirtadalis realią veiklą vykdančių įmonių šalyje. Paslaugų sektorius nuo 1992 m. Lietuvoje kuria didžiąją dalį šalies bendrojo vidaus produkto (BVP). Paslaugų kuriama vertė sparčiai augti pradėjo nuo 1993 m., o 2010 m. sudarė 68,3 proc. BVP, tuo tarpu pramonės sektorius kūrė 28,1 proc. BVP, žemės ūkis – 3,5 proc. Be to, paslaugų sektoriaus įmonėse dirba didžioji dalis Lietuvos dirbančiųjų – 2011 m. dirbantieji paslaugų sektoriuje Lietuvoje sudarė beveik 67 proc., pramonės sektoriuje 24, 4 proc., žemės ūkio – 8,5 proc.

Prestižinis apdovanojimas – Lietuvos paštui

Bendrovės „Lietuvos paštas“ paslauga – „LP Express 24“ pripažinta geriausia metų paslauga Lietuvoje.

Lietuvos pašto generalinės direktorė Lina Minderienė teigė tikinti, kad ateityte savitarnos pašto paslaugos tik dar labiau populiarės.

„Besikeičiantys gyventojų įpročiai skatina verslą ieškoti naujų, šiuolaikiškų ir modernių sprendimų paslaugų teikime. Labai džiaugiamės, kad Lietuvos paštui pavyko pateisinti klientų lūkesčius ir pasiūlyti paslaugą, kuri suteikia galimybę pašto paslaugomis naudotis bet kuriuo paros metu. Neabejojame, jog ateityje savitarnos paslaugos tik dar labiau populiarės, todėl ir toliau plėsime siuntų savitarnos terminalų „LP Express 24“ galimybes.“, - sakė įmonės vadovė.

LVK prezidentas sako, kad renkant geriausią metų paslaugą atsižvelgta ir į paslaugos perspektyvas.

„Paskutiniais Europos Komisijos duomenimis, 30 proc. Lietuvos interneto vartotojų per pastaruosius metus pirko internetu. Tai yra perpus mažiau nei ES vidurkis, todėl „LP Express 24“ ir panašias paslaugas teikiančių bendrovių laukia pakilimas, kadangi didėjant internetinei prekyba Lietuvoje, didėja ir poreikis naudotis panašiomis paslaugomis“, - kalbėjo V. Sutkus.

Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau kaip 400 e-parduotuvių, iš kurių apie 40 – drabužių ir avalynės.

Geresnei darbo vietai kurti – daugiau kaip 2 milijonai litų

Intelektualiausios darbo vietos nominacijoje triumfavo bendrovė „Kelprojektas“ su „Autodesk Vault“ sistema. Daugiau kaip du milijonus litų kainavusi sistema bendrovės darbuotojams leidžia efektyviai valdyti dokumentus bei užduotis.

Bendrovės vadovo Algimanto Medžiaušio teigimu, naujoji sistema užduočių atlikimą sutrumpina iki 20 proc.

„Iki naujos sistemos įdiegimo daugelį procesų ir darbų deleguodavome e-paštu, vidiniu įmonės tinklu, tokie darbo metodai pasenę ir neefektyvūs, todėl pradėjome naudoti profesionalią sistemą, kuri leido efektyvinti veiklą bei padėjo mūsų įmonės inžinieriams ir kitiems darbuotojams daug paprasčiau atlikti užduotis bei valdyti įvairius procesus“, – sakė A. Medžiaušis.

Vadybos inovacijos apdovanojimas – advokatų kontorai

Pastaraisiais metais teisinių paslaugų rinkoje išryškėjo tendencija, kad vis daugiau klientų tikisi, jog teisininkai išmanytų tiek jų verslą, tiek ekonomikos sektorius, kuriuose plėtojamas jų verslas. Atsižvelgdama į klientų poreikį, advokatų kontora „Sorainen“ 2014 metų pradžioje suformavo šešias sektorių grupes (Energetikos; Farmacijos ir gyvybės mokslų; Finansinių paslaugų ir draudimo; Komunikacijų, žiniasklaidos ir technologijų; Maisto, žemės ūkio ir miškininkystės; Nekilnojamojo turto ir statybų), kuriose įvairių teisinių sričių teisininkai specializuojasi pagal atitinkamus verslo sektorius.

„Įkūrus sektorių grupes,mūsų klientai gauna ne tik atskirų teisės ar mokesčių sričių įžvalgas, bet kartu ir pagal verslo sektoriui būdingas teisines ir mokestines problemas adaptuotus sprendimus, galimų verslo rizikų ir galimybių analizę. Tikime, kad vadovaudamiesi šiuo požiūriu, galime dar labiau prisidėti prie klientų ir verslo partnerių sėkmės – būtent to visuomet ir siekiame“, - teigia Laimonas Skibarka, „Sorainen“ Lietuvos biuro vadovaujantis partneris.

Varžėsi didžiausios Lietuvos bendrovės

Konkurse „Metų paslauga“ 2014 savo paslaugas pristatė ir dėl apdovanojimo varžėsi visas būrys didžiausių Lietuvos bendrovių.

LVK prezidento V. Sutkaus teigimu, „Metų paslaugos“ apdovanojimais siekiama drąsinti paslaugų sektorių kurti konkurencingas, inovatyvias, aukštos pridėtinės vertės paslaugas, atitinkančias šiandienos rinkos ir vartotojų poreikius.

Iš viso sulaukta keliasdešimt paraiškų, kurias teikė tokios įmonės kaip „Teo LT“, IBM Lietuva, „Penki kontinentai“, „Tele2“, Tele – 3“, „Ecoservice“ ir kitos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.Puokė

A.Puokė portretas
vien jau už tą programėlę reikėtų medalį įteikt - daugybei žmonių žymiai palengvino gyvenimą. Ten ir rūšiavimo atmintinės, ir šiukšlių išvežimo grafikai, ir galimybė užsisakyti įvairias ecoserviso paslaugas, pranešti apie netvarkingus konteinerius, personalo elgesį ir kt.

A.Puokė

A.Puokė portretas
šiais metais dalyvavau Litexpo vykusioje parodoje-forume "Ekologika". Ir ecoservisas dalyvavo. Vyko dirbtuvės, buvo galima išmėginti ir Eco App. Išbandžiau - tikrai labai patogus dalykas. Daug visko vienoje vietoje.

A.Puokė

A.Puokė portretas
nesistebiu, kad dalyvavo ir Ecoservice. Stebiuosi, kad nelaimėjo - tikrai esu labai patenkinta šios įmonės darbu, todėl gaila, kad liko neįvertinta. Tikrai labai džiaugiuosi, kad prižiūri mano rajoną - gražu pažiūrėti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių