Quantcast

Įmonei „Idavang“ reguliavimo dokumentai baisiau už marą

  • Teksto dydis:

Nuo mirtino afrikinio kiaulių maro užkrato Lietuvoje nukentėjusi Danijos kapitalo įmonė "Idavang" ieško būdų, kaip sukurti vadinamąjį koridorių, kad iš saugių kiaulių komplekso jas būtų galima gabenti į skerdyklas. "Idavang" vadovas Saulius Leonavičius interviu "Verslo žinioms" teigė, jog skirstymas į zonas yra didesnis iššūkis, kurį reikia išspręsti, nei investicijos į apsaugą.

"Jei užkrato bus aptikta laukinėje faunoje netoli kito komplekso, fermos taip pat pateks į griežčiausią apsaugos zoną. Ten užsiimti ūkine veikla nebus prasmės. Dokumentas, nustatantis tokią apsaugos sistemą, prieš keliolika metų sukurtas Sardinijos regionui. Dabar situacija kitokia, matome, kad žemyninei Europai reikia kitos tvarkos", - sakė S.Leonavičius

Ignalinos rajono Rupinskų komplekse "Idavang" buvo priversta sunaikinti apie 19 tūkst. kiaulių ir dabar perka specialius tinkleliu, kuriais uždengs ventiliacijos angas, kad vabzdžių nepatektų į fermas. Vien dviguboms tvoroms aplink visus kompleksus išleis apie 0,5 mln. litų, o tuščią kompleksą išlaikyti per mėnesį kainuos apie 50 tūkst. litų.

Trečioji, griežčiausios apsaugos, nustatoma ten, kur rasta afrikinio kiaulių maro užkrato. Pagal teisės aktus negalima išvežti nei gyvų kiaulių, nei mėsos. Iš ten galima išvežti ir realizuoti tik termiškai apdorotą mėsą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių