Quantcast

„Iki“ pristato rudens sezono kulinarijos naujienas, kurias padiktavo skirtingų šalių skoniai

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklas „Iki“ atnaujino rudens sezono kulinarijos asortimentą ir siūlo paskanauti patiekalų, kuriuos įkvėpė skirtingos pasaulio virtuvės. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė teigia, kad ruošiant rudens kulinarijos naujienų receptus daug dėmesio skirta išskirtiniams skoniams, kuriuos padiktuoja lietuvių pamėgtos įvairių pasaulio šalių virtuvės.

„Norėdami pirkėjams suteikti kuo didesnę kulinarijos gaminių įvairovę nuolat atnaujiname savo asortimentą. Šį rudenį pristatome naujų receptūrų kulinarijos gaminių, kuriuos įkvėpė mėgstamos pasaulio virtuvės. Pastebime, kad pirkėjai, rinkdamiesi kulinarijos gaminius, daug dėmesio skiria ne tik jų kainai, bet ir kokybei. Jie skaito etiketes, domisi gaminių sudėtimi. Būtent dėl šios priežasties ruošdami rudens naujoves naudojome tik natūralius ir kokybiškus ingredientus, juos gardinome autentiškais prieskoniais“, – sako V. Juodkazienė.

Pasak maisto ekspertės, siekiant supažindinti gyventojus su išskirtinesniais skoniais ir įtikti net patiems išrankiausiems, pasaulį išmaišiusiems gurmanams šį rudenį pristatomos skirtingais skoniais, kvapais ir spalvomis akį traukiančios naujienos iš Azijos, Viduržemio jūros šalių ar Jungtinės Karalystės virtuvių.

„Įmantrius įvairių pasaulio virtuvių receptus šiek tiek pritaikėme ir lietuviškiems skoniams: kai kurie patiekalai galbūt nėra tokie aštrūs, kaip originaliuose receptuose, ar turi mažiau ingredientų skonį užgožiančių prieskonių. Visgi pastebime, kad pirkėjai nuolatos tampa vis drąsesni ir dažniau ryžtasi gastronominiams eksperimentams“, – teigia maisto ekspertė.

Nuo azijietiško kario iki visų pamėgto dešrainio

Kaip pasakoja V. Juodkazienė, mėgstantiems sočiau pavalgyti patikti turėtų Meksika kvepiantis kiaulienos buritas, pagardintas firminiu įdaru: grilyje kepta tortilija įdaryta sultinga kiauliena su daržovėmis, pomidorų pasta ir ryškiu Vorčesterio padažu, ryžiais, čederio sūriu bei salotomis.

Angliškasis Šepardo pyragas taip pat pasižymi originaliu skoniu. Šio pyrago pagrindą sudaro bulvių košė ir kiaulienos įdaras, jame rasite ir daržovių, pomidorų pastos, pikantiško ir malonaus Vorčesterio padažo bei gausią puokštę prieskonių, suteikiančių išraiškingą skonį mėsos įdarui. Išsiilgusiems paprastesnių skonių asortimente siūlomas ir itin populiarus dešrainis su vokiška dešrele, šiek tiek aštrumo turinčiomis garstyčiomis, gardžiu pomidorų padažu bei marinuotais agurkėliais ir traškiais svogūnėliais.

Žuvies ir jūros gėrybių gerbėjams V. Juodkazienė siūlo paskanauti Ispanija kvepiančios paelijos. Turtinga ingredientais, skoniais bei aromatais, paelija gaminama iš vištienos, midijų ir krevečių, virtų daržovių sultinyje. Visos šios gėrybės nuostabiai dera su ryžiais, daržovėmis bei ispaniškomis dešrelėmis ir žuvies padažu, kuris nukelia prie Viduržemio jūros.

Norintiems lengvai užkasti lengviau V. Juodkazienė siūlo paragauti fajitos su vištiena, pagardintos paprikomis, svogūnais bei prieskoniais, kurie suteikia visą puokštę burnoje tirpstančių skonių bei gvakamolės padažu ir šviežutėlėmis salotomis. Arba azijietiškojo vištienos kario, kuris yra gaminamas iš šlaunelių mėsos bei ryžių, pagardinamas natūraliu sviestu, grietinėle ir kokosų pienu, raudonojo kario pasta bei imbieru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
iki verziasi i lyderius ko gero valdziazmogiu palaikoma kad nusodint //konkurencija kurios praktiskai nelieka sios /valdzios./ veiksmu maratone...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių