- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
-
„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves
Prekybos tinklas „Iki“ rudenį pasitinka pristatydamas konditerio Thierry Lauvray kurtas rudens sezono konditerijos naujienas, dėl kurių norėsis grįžti į parduotuves. „Iki“ konditerijos ekspertas sako, kad gabalėlis torto – vienas didžiausių gyvenimo malonumų ir kviečia mėgautis naujais rafinuotais bei kokybiškais desertais.
„Kiekvieną rudenį pasitinkame pristatydami pirkėjams konditerijos naujienas, kurias kurdamas pasitelkiu visą išradingumą, o kartu įkvėpimo semiuosi ir iš gamtos – desertams naudoju sezoninius vaisius, tokius kaip kriaušės ar obuoliai. Taip pat, žinoma, nepalieku nuošalyje prancūziškų konditerijos tradicijų bei atsižvelgiu į sveikesnės mitybos tendencijas. Todėl naujojo sezono desertai yra pagardinti uogomis ir vaisiais, puriais kremais ir riešutais“, – sako T. Lauvray.
Prancūzas konditeris teigia, kad kurdamas desertus daug dėmesio skiria skonių balansui. Jis kruopščiai peržiūri konditerijos gaminių sudėtį, atrenka aukščiausios kokybės ingredientus ir siekia subalansuoto rezultato.
„Iki“ nuotr.
Dar vienas mano gimtąją Prancūziją primenantis desertas – tartaletė su obuoliais. Jos pagrindą taip pat sudaro trapi tešla. Ji įdaryta rudens auksu vadinamais obuoliais ir cinamonu.
T. Lauvray pasakoja, kad naująjį „Iki“ desertų asortimentą papildo net aštuoni originalūs tortai, tartaletės, vyniotiniai ir pyragai, tad mėgstamą desertą išsirinks kiekvienas: tiek gaivesnių, tiek saldesnių skonių mėgėjai.
Kaip iš kepyklėlės Paryžiuje
Aukščiausios kokybės prancūziškų skonių ieškantiems pirkėjams T. Lauvray siūlo atkreipti dėmesį į prancūzišką obuolių pyragą. Pasak konditerio, tai yra trapios tešlos pyragas su obuoliais ir cinamonu. Jis yra šviežias, kvapnus ir minkštas lyg būtų ką tik iš kepyklėlės Paryžiuje.
Taip pat T. Lauvray rudenį kviečia pasimėgauti prancūziško stiliaus migdolų putėsių tortu iš šokoladinio biskvito. Šis tortas pagardintas jogurtiniu įdaru, o skonio balansą išgauti padeda švieži mango gabaliukai ir sūdytos karamelės įdaras.
„Iki“ nuotr.
„Dar vienas mano gimtąją Prancūziją primenantis desertas – tartaletė su obuoliais. Jos pagrindą taip pat sudaro trapi tešla. Ji įdaryta rudens auksu vadinamais obuoliais ir cinamonu. Šis derinys nesvetimas ir daugeliui tradicinių obuolių pyragų. Galiausiai tartaletė paskaninta migdolų drožlėmis“, – pasakoja konditerijos ekspertas.
Dėmesys – vaisių skoniams
„Mūsų pirkėjai vis labiau atsižvelgia ir į sveikatingumo tendencijas, todėl rudens sezoną jiems galime pasiūlyti lengvesnių alternatyvų, tokių kaip kavos ir bananų kremo desertas su vyšniomis. Jo pagrindą sudaro gaivus maskarponės ir grietinėlės kremas, pagardintas bananų tyre, kava ir migdolų drožlėmis. Galiu drąsiai sakyti, kad šis desertas tiesiog tirpsta burnoje, o natūralūs produktai užtikrina sveikesnį pasirinkimą“, – sako T. Lauvray.
„Iki“ nuotr.
Rūgštesnių desertų mėgėjams turėtų patikti vyniotinis su kavos kremu ir juodųjų serbentų žele. Pasak konditerio, šį vyniotinį sudaro purus baltas biskvitas, perteptas kremu, kuris papildytas plikytu ir beze kremais bei kavos sirupu. Taip pat šis vyniotinis pagardintas skrudintais migdolais, o juodųjų serbentų žele suteikia šiam desertui gaivumo.
„Iki“ nuotr.
Dar viena rudens naujiena – grietinėlės kremo pyragas su karameliniu kriaušių įdaru. Jis taip pat turėtų patikti lengvesnių desertų mėgėjams, kuriuos tikrai nustebins aromatingos karamelės ir kriaušių įdaras. Tuo tarpu jogurtinis pyragas iš balto biskvito pagardintas ananasų įdaru, kuris suteikia egzotiško tropikų saldumo ir spalvų.
„Iki“ nuotr.
Ieškantiems sodraus ir saldaus skonio konditerijos ekspertas pataria paragauti griliažinio torto iš puraus biskvito, kuriame slepiasi šokoladas ir graikiniai riešutai. Šis tortas perteptas sodriu kremu su griliažo gabaliukais.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
M. Skuodis apie traukinių pirkimą „Rail Balticai“: svarbiausia, kad statybos nevėluotų
Latvijai paraginus Lietuvą ir Estiją susitarti dėl traukinių europinio geležinkelio linijai „Rail Baltica“ pirkimo, susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad šiuo metu svarbiausia rūpintis vėžės statyba. ...
-
Lietuvos oro uostai pristatė, kaip augs Kauno oro uosto pajėgumai
Kauno oro uostui ilgalaikiame Lietuvos oro uostų tinklo plėtros plane (angl. master plan) iki 2052 metų numatytas svarbus vaidmuo. Oro uosto plėtra ir diegiamos inovacijos leis žengti svarbius žingsnius plėtojant konkurencingą Lietuvos oro uostų model...
-
„Ipanema“ avalynė – tobulas stiliaus ir patogumo derinys kiekvienai progai4
Ar teko girdėti apie prekinį ženklą „Ipanema“? Tai žinomas prekės ženklas, kuris specializuojasi gaminant paplūdimio batelius, paplūdimio šlepetes ir kitus pliažo aksesuarus. Šis prekės ženklas yra labai mėgstamas daugely...
-
Patarimai, kaip įmonėms efektyviai valdyti laisvas lėšas3
Manau, didžiajai daliai sėkmingų verslų anksčiau ar vėliau iškyla dilema, ką daryti su laisvomis įmonės lėšomis? Šis klausimas ypač aktualus šiuo metu, kai globali ekonominė situacija nėra aiški. Dėl to kai kuri...
-
Seną keičia naujas? Skausmo gydymas dabar1
Lėtinis skausmas yra neatskiriama gyvenimo dalis, su juo susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje. Nuo senovės civilizacijų su pradiniais ir primityviausiais gydymo metodais iki šiuolaikinės inovatyvios medicinos pagrindinė problema išl...
-
„Megoje“ perki – „Dyson“ prizus kasdien laimi!2
Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ skelbia, kad dabar – pats metas stiliaus ir interjero pokyčiams. Naujos pavasario kolekcijos jau atvyko! O su jomis ir išskirtinis žaidimas, kuriame kiekvieną dieną galima laimėti inovatyviu...
-
Ankstyvųjų bulvių sėklos – jau vagose, pernykštis derlius – dar aruoduose1
Šis pavasaris negaili lietaus. Kai kur Lietuvoje laukai plaukia, o kai kur juose jau dirba žemės ūkio technika ir sodinamos bulvės. Daržininkų aruodai dar saugo pernykštį derlių, kurio iki Velykų tikrai užteks pirkėjams. Tačiau kai ku...
-
A. Zuokas pardavė vyninių verslą10
Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas savo vyno parduotuves, pavadintas „Zenoteca“ vardu, pardavė „Vynoteką“ valdančiai bendrovei, skelbia „Delfi“. ...
-
Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras9
Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...
-
Teismas atmetė „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl naujų Vilniaus oro uosto rinkliavų1
Teismas atmetė Airijos ir Vengrijos oro bendrovių „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skundus dėl 2023 metais padidintų rinkliavų Vilniaus oro uoste, pranešė Lietuvos oro uostai (LTOU). ...