Quantcast

„Iki“ konditeris T. Lauvray pristato rudens naujienas, dėl kurių verta sugrįžti į parduotuves

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklas „Iki“ rudenį pasitinka pristatydamas konditerio Thierry Lauvray kurtas rudens sezono konditerijos naujienas, dėl kurių norėsis grįžti į parduotuves. „Iki“ konditerijos ekspertas sako, kad gabalėlis torto – vienas didžiausių gyvenimo malonumų ir kviečia mėgautis naujais rafinuotais bei kokybiškais desertais.

„Kiekvieną rudenį pasitinkame pristatydami pirkėjams konditerijos naujienas, kurias kurdamas pasitelkiu visą išradingumą, o kartu įkvėpimo semiuosi ir iš gamtos – desertams naudoju sezoninius vaisius, tokius kaip kriaušės ar obuoliai. Taip pat, žinoma, nepalieku nuošalyje prancūziškų konditerijos tradicijų bei atsižvelgiu į sveikesnės mitybos tendencijas. Todėl naujojo sezono desertai yra pagardinti uogomis ir vaisiais, puriais kremais ir riešutais“, – sako T. Lauvray.

Prancūzas konditeris teigia, kad kurdamas desertus daug dėmesio skiria skonių balansui. Jis kruopščiai peržiūri konditerijos gaminių sudėtį, atrenka aukščiausios kokybės ingredientus ir siekia subalansuoto rezultato.

„Iki“ nuotr.

Dar vienas mano gimtąją Prancūziją primenantis desertas – tartaletė su obuoliais. Jos pagrindą taip pat sudaro trapi tešla. Ji įdaryta rudens auksu vadinamais obuoliais ir cinamonu.

T. Lauvray pasakoja, kad naująjį „Iki“ desertų asortimentą papildo net aštuoni originalūs tortai, tartaletės, vyniotiniai ir pyragai, tad mėgstamą desertą išsirinks kiekvienas: tiek gaivesnių, tiek saldesnių skonių mėgėjai.

Kaip iš kepyklėlės Paryžiuje

Aukščiausios kokybės prancūziškų skonių ieškantiems pirkėjams T. Lauvray siūlo atkreipti dėmesį į prancūzišką obuolių pyragą. Pasak konditerio, tai yra trapios tešlos pyragas su obuoliais ir cinamonu. Jis yra šviežias, kvapnus ir minkštas lyg būtų ką tik iš kepyklėlės Paryžiuje.

Taip pat T. Lauvray rudenį kviečia pasimėgauti prancūziško stiliaus migdolų putėsių tortu iš šokoladinio biskvito. Šis tortas pagardintas jogurtiniu įdaru, o skonio balansą išgauti padeda švieži mango gabaliukai ir sūdytos karamelės įdaras.

„Iki“ nuotr.

„Dar vienas mano gimtąją Prancūziją primenantis desertas – tartaletė su obuoliais. Jos pagrindą taip pat sudaro trapi tešla. Ji įdaryta rudens auksu vadinamais obuoliais ir cinamonu. Šis derinys nesvetimas ir daugeliui tradicinių obuolių pyragų. Galiausiai tartaletė paskaninta migdolų drožlėmis“, – pasakoja konditerijos ekspertas.

Dėmesys – vaisių skoniams

„Mūsų pirkėjai vis labiau atsižvelgia ir į sveikatingumo tendencijas, todėl rudens sezoną jiems galime pasiūlyti lengvesnių alternatyvų, tokių kaip kavos ir bananų kremo desertas su vyšniomis. Jo pagrindą sudaro gaivus maskarponės ir grietinėlės kremas, pagardintas bananų tyre, kava ir migdolų drožlėmis. Galiu drąsiai sakyti, kad šis desertas tiesiog tirpsta burnoje, o natūralūs produktai užtikrina sveikesnį pasirinkimą“, – sako T. Lauvray.

„Iki“ nuotr.

Rūgštesnių desertų mėgėjams turėtų patikti vyniotinis su kavos kremu ir juodųjų serbentų žele. Pasak konditerio, šį vyniotinį sudaro purus baltas biskvitas, perteptas kremu, kuris papildytas plikytu ir beze kremais bei kavos sirupu. Taip pat šis vyniotinis pagardintas skrudintais migdolais, o juodųjų serbentų žele suteikia šiam desertui gaivumo.

„Iki“ nuotr.

Dar viena rudens naujiena – grietinėlės kremo pyragas su karameliniu kriaušių įdaru. Jis taip pat turėtų patikti lengvesnių desertų mėgėjams, kuriuos tikrai nustebins aromatingos karamelės ir kriaušių įdaras. Tuo tarpu jogurtinis pyragas iš balto biskvito pagardintas ananasų įdaru, kuris suteikia egzotiško tropikų saldumo ir spalvų.

„Iki“ nuotr.

Ieškantiems sodraus ir saldaus skonio konditerijos ekspertas pataria paragauti griliažinio torto iš puraus biskvito, kuriame slepiasi šokoladas ir graikiniai riešutai. Šis tortas perteptas sodriu kremu su griliažo gabaliukais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cukrus

Cukrus portretas
Iki kepa lyg ir gardžius desertus, bet cukraus galėtų dėti žymiai mažiau. Jei valgant tortą be cukraus jokio kito skonio nejauti, vadinasi jo yra perdaug. Nusipirkite gabaliuką sūrio torto maksimoj ir iki ir padegustuokite. Maksimos torte jausite visų ingredientų skonius, o iki tik cukrų.

Storas

Storas portretas
Nieko naujo, vistiek gamins ne specialistai ir viskas nueis šuniui ant uodegos

yja

yja portretas
dauguma iki tortų ir plokštainių labai skanūs, šaunuoliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių