Quantcast

Ignalinos AE antrajame bloke pradėti pažeisto kuro tvarkymo darbai

  • Teksto dydis:

Ignalinos atominės elektrinės (AE) antrojo energijos bloko karštojoje kameroje 2 savaitėmis anksčiau numatyto grafiko pradėti pažeisto kuro tvarkymo darbai.

Kaip pranešė Ignalinos AE, darbų metu buvo supjaustytos 2 iš 189 likusių pažeisto panaudoto branduolinio kuro (PBK) rinklių. 

Pirmajame energijos bloke pažeistas kuras jau sutvarkytas ir artimiausiu metu konteineris su paskutiniu pažeistu kuru bus išvežtas saugojimui į laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą.

„Vykdant pažeisto kuro tvarkymo darbus pirmajame bloke buvo naudojama projektinius ir branduolinės saugos reikalavimus atitinkanti pažeisto kuro tvarkymo sistema, ji bus naudojama analogiškiems darbams atlikti ir antrajame bloke. Šiuo metu pirmajame bloke pradėti pažeisto kuro tvarkymo sistemos išmontavimo ir dezaktyvavimo darbai bei jos pervežimas ir montavimas antrajame bloke. Sumontavus pažeisto kuro tvarkymo sistemą antrajame bloke, pažeisto kuro tvarkymas vyks ir karštojoje kameroje, ir naudojant pažeisto kuro tvarkymo sistemos įrangą“, – pranešė Ignalinos AE.

Pažeisto kuro tvarkymo antrajame bloke darbai turėtų būti baigti 2022 metų spalio pradžioje.

Pažeistas kuras yra panaudoto kuro rinklės, kurios veikdamos reaktoriuje buvo deformuotos arba įgavo apvalkalo defektų (plyšių, įtrūkimų ir kt.), dėl kurių buvo galimas tiesioginis kuro granulių kontaktas su vandeniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių