Quantcast

Grūdų prekybos maržos Lietuvoje pasiekė Vakarų šalių lygį

  • Teksto dydis:

Grūdų prekybos maržos Lietuvoje jau pasiekė Vakarų šalių lygį ir toliau mažėti neturėtų, sako vienos didžiausių Lietuvoje žemės ūkio investicijų bendrovės "Linas Agro Group" finansų vadovas.

"Konkurencinė situacija grūdų prekyboje yra labai didelė, eilė metų matosi maržų mažėjimas dėka tos konkurencijos. (...) Mes patys nesitikime kažkokio gero maržos atsigavimo ir todėl manome, kad tos kompanijos, kurios turi didžiausią rinkos dalį ir didžiausias investicijas, kurios jau didžiąja dalimi yra atsipirkusios, jos yra finansiškai stipriausios ir jos išliks", - penktadienį susitikime su investuotojais sakė "Linas Agro Group" finansų direktorius Tomas Tumėnas.

"Maržų prasme mes priartėjome prie vakarietiškų žemės ūkio sektoriaus maržų, todėl nemanyčiau, kad jos dar galėtų mažėti. Niekas nebegali pardavinėti už dyką", - pridūrė jis.

Anot T.Tumėno, mažesni žaidėjai rinkoje išsilaiko apie dvejus metus, tačiau jie įneša įtampos.

"Matosi, kad mažesni žaidėjai rinkoje gali atsilaikyti dvejus metus ir po to turi problemų. (...) Tuomet rinkoje atsiranda įtampa, neprognozuojami judesiai, bet tikiu, kad rinka sugebės išmokti ir suaugti", - kalbėjo "Linas Agro Group" finansų vadovas.

Pasak T.Tumėno, grupė neplanuoji imtis grūdų ar pieno perdirbimo veiklos.

"Linas Agro Group" per 2014-2015 finansinius metus pardavė beveik 2 mln. tonų grūdų - 16 proc. mažiau nei ankstesniais metais (2,34 mln. tonų).

Grupė praėjusiais finansiniais metais, kurie prasideda liepą ir baigiasi kitų metų birželį, uždirbo 7,972 mln. eurų neaudituoto konsoliduoto grynojo pelno - beveik 3 kartais mažiau, jos pajamos smuko 1,8 proc. iki 573,77 mln. eurų.

Žemės ūkio ministerija šiemet prognozuoja rekordinį 5,9 mln. tonų grūdų derlius, kuris turėtų būti 10,5 proc. didesnis nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių