Quantcast

„Google“ vietoje Lietuvos pasirinko Airiją

JAV interneto paieškos bendrovę „Google“ valdanti įmonė „Alphabet“ paskelbė, kad nuo balandžio 4 d. „Google“ mokėjimų paslauga bus vykdoma per Airijoje registruotą įmonę „Google Ireland Limited, rašo „Verslo žinios“.

Kaip skelbė „Google“, toks sprendimas susijęs su Jungtinės Karalystės santykiais su ES.

„Google“ savo mokėjimų paslaugoms galėjo pasirinkti Lietuvoje įsteigtą bendrovę „Google Payment Lithuania“, kuriai praeitų metų pabaigoje buvo suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija.

ELTA primena, kad Lietuvos banko valdyba pernai bendrovei „Google Payment Lithuania“ suteikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją, suteikiančią teisę leisti ir išpirkti elektroninius pinigus, teikti mokėjimo paslaugas.

„Šių metų pabaiga atspindi kelerių metų mūsų pastangas ir įdirbį aktyviai plėtojant Lietuvos fintech ekosistemą, kuri žengia į kokybiškai naują etapą. Šalies reguliacinės aplinkos privalumus vertina ne tik startuoliai, bet ir pasaulinio lygio finansų inovacijos įmonės“, - pranešime sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

„Google Payment Lithuania“ yra viena iš „Alphabet Inc.“ („Google“ patronuojančioji bendrovė) grupei priklausančių įmonių. Bendrovė, turėdama elektroninių pinigų įstaigos licenciją, gali leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas, užtikrinančias sklandų elektroninių parduotuvių darbą Europoje, kartu kurdama ir kitus Lietuvos bei kitų Europos ekonominės erdvės vartotojams skirtus produktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių