Quantcast

„Go Planet Travel“ klientai atgaus tik dalį lėšų

  • Teksto dydis:

Nukentėjusieji dėl kelionių organizatoriaus "Go Planet Travel" griūties turistai vėl neatgaus didesnės dalies už kelionę mokėtų pinigų, nors pagal ES Teisingumo Teismo išaiškinimą turėtų būti grąžinta visa suma, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) kol kas neatskleidžia, kokią dalį už neįvykusias keliones įmokėtų pinigų atgaus liepą dėl nemokumo veiklą sustabdžiusio "Go Planet Travel" klientai. Departamentas šiuo metu yra gavęs turistų prašymų dėl 715 turizmo paslaugų teikimo sutarčių, nors bendras sutarčių skaičius, VTD duomenimis, yra 902.

Turistų prašymuose nurodyta patirtų nuostolių suma šiuo metu siekia 1,46 mln. litų.

Rinkoje spėliojama, kad bus kompensuota tik apie 40 proc. turistų patirtų nuostolių, o nepriklausoma turizmo ekspertė Rima Jakytė mano, kad tik apie 30 poc.: "Aritmetika nesudėtinga: VTD oficialiai buvo paskelbęs, kad už svetur įstrigusių turistų apgyvendinimą ir grąžinimą iš draudimo lėšų jau sumokėta apie 130 tūkst. litų. Likusi draudimo suma nesiekia 600 tūkst. litų, o įsiskolinimai turistams pagal sutartis buvo arti 1,5 mln. litų", - kalba ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių