Quantcast

Geležinkelio elektrifikavimo projekto auditas perduotas prokurorams

Susisiekimo ministerija, atlikusi „Lietuvos geležinkelių“ įgyvendinamo ruožo Kaišiadorys-Klaipėda ir Vilniaus mazgo elektrifikavimo projekto auditą, jo medžiagą perdavė prokuratūrai. Apie tai susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius antradienį informavo Seimo narius.

„Audito medžiagą pirmadienį pateikiau prokuratūrai. Pagal mūsų manymą, yra kuo užsiimti ir ką vertinti “, – antradienį Seime pranešė ministras.

Pasak J. Narkevičiaus, auditas nustatė, kad keli geležinkelių ruožai į vieną elektrifikacijos projektą buvo apjungti nepagrįstai, tai prailgino projektą ir išaugino jo kainą.

„Pirmas etapas (...) to elektrifikavimo projekto buvo įvykęs pažeidžiant tam tikrus ir teisės aktus, ir parenkant netinkamą, ekonomiškai nenaudingą būdą, kada trys ruožai apjungti į vieną. Vien tas apjungimas sukėlė, kad konkursas vyko dvejus metus ilgiau nei planuota, o kaina viršijo 100 mln. eurų nei buvo numatyta“, – kalbėjo ministras.

J. Narkevičiaus teigimu, auditoriai susidūrė su sunkumais gauti tyrimui reikalingą medžiagą.

„Gauti informaciją buvo ypatingai sudėtinga, nepaisant to, kad auditoriai pasirašė konfidencialumo sutartis, tačiau visos informacijos, kad būtų galima nuodugniai konstatuoti tam tikrus teigimus, nebuvo pateikta. Tačiau ir iš tos informacijos, kuri buvo pateikta, darytina išvada, kad yra rimtų pažeidimų yra“,  – tvirtino ministras.

Pasak J. Narkevičiaus, antras audito etapas, pačio konkurso vertinimas, vyksta toliau.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kas per Salys,kas per zmones, na tiesiog miegoti negal ramiaia nieko nenupi..su..s.

Anonimas

Anonimas portretas
Tamsioji Lietuvos pusė. Elektrifikacijos projektas yra visuotinis gėris: ekologija, ekonomija, EU paramos tinkamas panaudojimas. Bet vis tiek atsiranda "specialistų" kur kažką įtaria ir pasiūlo kokią nesąmonę, kaip antai pirkimo skaidymas į dalis ar dar žodį skaidrumas pavartoja, nesuprasdami jo reikšmės. Ir velkamės uodegoje dėl tokių mūsų "skaidruolių". Atsiras dar prokuroras, kuris pasijutęs visagaliu "pristabdys" sutarties vykdymą. Nu ir liksim su dyzeliu. Galės tada ministras didžiuotis savo nuveiktais darbais.

G.

G. portretas
Darosi aišku. kodėl ministras buvo toks nemėgstamas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių