Quantcast

Finansų analitikas: „Snaigė“ nebuvo aktyvi išnaudojant biržos privalumus

Finansų analitikas Marius Dubnikovas sako, kad šaldymo prietaisų gamintojos „Snaigės“ svarstymai išbraukti bendrovės akcijas iš prekybos „Nasdaq Vilnius“ biržoje buvo bręstantis sprendimas.

„Manyčiau, kad tai yra bręstantis žingsnis, nes tai bendrovė, kuri nebuvo aktyvi savęs realizavimo biržoje ir nematė daug naudos. Buvimas biržoje yra naudingas tik tada, kai pati bendrovė yra aktyvi. Visų pirma, vykdant viešuosius ryšius, informuojant. Antras dalykas, tai įpareigojimas ataskaitų rengime, bendravime su investuotojais“, – Eltai teigė M. Dubnikovas.

Biržoje esančios bendrovės visada turi užduoti sau klausimą, ką iš to gaunu ir ką turiu padaryti, kad gaučiau daugiau.

„Visi šie dalykai – laiko ir pinigų sąnaudos. Versle jie turi atsipirkti“, – pridūrė jis.

Anot jo, bendrovės, aktyviai dalyvaudamos akcijų biržoje, siekia padidinti akcijų vertę bei surasti papildomo finansavimo, tačiau „Snaigė“ šių biržos teikiamų galimybių neišnaudojo.

„Šiuo atveju „Snaigė“ nebuvo aktyvi išnaudojant biržos privalumus. Natūralu, kad susidėję kaštai galbūt bendrovei ir persvėrė nuomonę, kad buvimas biržoje nebėra tikslinis. Biržoje esančios bendrovės visada turi užduoti sau klausimą, ką iš to gaunu ir ką turiu padaryti, kad gaučiau daugiau. Tuomet viskas funkcionuos“, – sakė M. Dubnikovas.

Marius Dubnikovas. M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Kaip per „Nasdaq Vilnius“ biržoje pateiktą pranešimą teigia „Snaigės“ generalinis direktorius Mindaugas Sologubas, bendrovės valdybos pasiūlymas išbraukti bendrovės akcijas iš biržos buvo logiškas sprendimas.

„Palaikau šį valdybos sprendimą, nes bendrovės kapitalo struktūra yra tokia, kad prekiauti savo akcijomis biržoje nėra labai naudinga. Didžioji akcijų dalis (91 proc.) priklauso vienam akcininkui, kuris, mano žiniomis, neketina jomis viešai prekiauti. Mes neišnaudojam visų galimybių, kurias gali pasiūlyti akcijų birža, tačiau kasmet mokame gana didelę kainą už buvimą joje“, – teigia M. Sologubas.

Mes neišnaudojam visų galimybių, kurias gali pasiūlyti akcijų birža, tačiau kasmet mokame gana didelę kainą už buvimą joje.

Jo teigimu, kainuoja ne tik narystės mokestis, bet ir tinkamų finansinių ataskaitų rengimas, specializuotas auditas, papildomi atitikties specialistai bei papildomi valdymo organai.

„Ateityje šie kaštai tik didės dėl įvedamų vis naujų reikalavimų. Mums tai žymi suma, kurią galėtumėme panaudoti naudingiau, kad ir investuodami į naujų gaminių plėtojimą“, – teigia „Snaigės“ vadovas.

M. Sologubo žiniomis, bendrovė neplanuoja keisti savo teisinio statuso, apie savo veiklą ir toliau reguliariai informuos akcininkus ir visuomenę savo tinklapyje bei žiniasklaidoje.

M. Sologubo žiniomis, pagrindiniai bendrovės akcininkai kol kas neplanuoja inicijuoti priverstinio mažųjų akcininkų akcijų išpirkimo.

Pagrindinė „Snaigės“ akcininkė „Sekenora Holdings Limited“ valdo 91,10 proc. akcijų. Tai vienintelė akcininkė, turinti daugiau kaip 5 proc. bendrovės akcijų ir balsų. Kiti likę akcininkai turi 8,9 proc. akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasmerkta

Pasmerkta portretas
ta jusu Snaigė.. Kur matėt kad perimta privataus verslo gamykla ar kitas anksčiau valstybei priklauses ,,biznis" dirbtų ilgą laiką? Viska jau išspaudė ir bankrotina po čiut čiut
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių