Quantcast

Energetikos ir automatikos lyderė ABB prie Vilniaus stato naują centrą

  • Teksto dydis:

Energetikos ir automatikos technologijų lyderė stiprina savo pozicijas mūsų šalyje ir stato naują centrą prie Vilniaus, Avižieniuose.

Šiandien čia  įkasta simbolinė kapsulė į naujojo ABB centro pamatus.

Bendras naujo pastato plotas bus apie 3 000 kv.m., į jį ABB investuoja apie 16.3 mln. litų (4.7 mln. eurų). Čia persikels daugiau nei 70 aukščiausios kvalifikacijos inžinierių, apie 1 000 kv.m. užims naujo sandėlio plotas.

"Lietuvoje veikiančios ABB bendrovės naujasis centras mums padės įgyvendinti organiško augimo planus, geriau aptarnauti klientus, efektyviau valdyti logistiką ir t.t.", - sakė ABB Baltijos šalių vadovas Bo Henriksson.

Pasak jo, ABB padeda Lietuvai įgyvendinti ne vieną stambų valstybinės svarbos energetinį projektą, o jiems įvykdyti ir aptarnauti pasitelkiami aukščiausios kvalifikacijos specialistai. ABB šiuo metu vykdo intensyvius darbus Lietuvos strateginiame elektros energetikos projekte “NordBalt” – čia tiesiama  elektros jungtis su Švedija.

Be to, ABB specialistai dirba ir kitoje - Lietuvos ir Lenkijos elektros energijos jungties “LitPol Link” - statybos darbų grandinėje, kurie leis sujungti Lietuvos ir Europos elektros tinklus.

Bo Henriksson tikisi, kad su naujo centro atidarymu ABB Lietuvoje išplės savo pozicijas ir prisidės prie Lietuvos kaip aukštų inžinerinių kompetencijų valstybės stiprinimo.

Naujasis centras duris turėtų atverti kitų metų gegužę. Pastatą projektavo UAB „City Projects“, stato UAB "Irdaiva“. Projekto valdymą ir techninę priežiūrą vykdo UAB "Contestus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių