Quantcast

„Eglės“ sanatorijos vadovas: mažiau darbuotojų bus atleista ir dėl valdžios subsidijų

  • Teksto dydis:

Dėl pandemijos smarkiai sumažėjus klientų srautui viena didžiausių Lietuvoje „Eglės“ sanatorija atleis 170 žmonių mažiau, nei planavo lapkritį – iš viso 185, arba beveik trečdalį visų darbuotojų.

„Eglės“ sanatorijos vadovas Artūras Salda BNS sakė, kad atleisti mažiau žmonių nuspręsta ir dėl valdžios planuojamų pratęsti subsidijų už darbo vietų išlaikymą.

„Prisiėmėme daugiau rizikos ant savo pečių, nes norime išsaugoti kaip galima daugiau darbo vietų. Be to, Užimtumo tarnyba pradėjo skelbti, kad prastovų subsidijos po Naujųjų metų turi tęstis, kol tęsis ekstremali situacija. Atsirado daugiau tikėjimo, kad gal prisidės daugiau su pagalbos priemonėmis nauja Vyriausybė“, – BNS teigė A. Salda.

Prisiėmėme daugiau rizikos ant savo pečių, nes norime išsaugoti kaip galima daugiau darbo vietų.

Pasak jo, įmonė tikisi, kad ateityje daugiau darbuotojų atleisti neteks.

„Mūsų tie skaičiai paskaičiuoti jau ganėtinai blogam scenarijui, čia nebuvo optimistinis scenarijus, jau planavom, kad bus blogai, kad bus nedaug pagalbos priemonių, kad klientai greit negrįš, tai esam priversti atleisti“, – sakė A. Salda.

Bendrovė Užimtumo tarnybai pranešė ketinanti atleisti 178 žmones Druskininkuose ir septynis Birštone. Lapkritį ji ketino atleisti atitinkamai 266 ir 90 darbuotojų. „Eglėje“ dabar dirba iš viso 599 darbuotojai.

Pasak Užimtumo tarnybos atstovės spaudai Mildos Jankauskienės, lapkritį bendrovė atleidimus tik planavo, o oficialų pranešimą apie tai atsiuntė praėjusį penktadienį.

Darbo neteks kambarinės (31), pagalbiniai darbininkai (15), padavėjai (11), valymo operatoriai (10), sveikatos stiprinimo specialistai (9), taip pat dalis virėjų, masažuotojų, skalbimo operatorių, vairuotojų, auklėtojų, registratorių, bendrosios praktikos slaugytojų, konditerių, elektrikų, vairuotojų-traktorininkų.

Be to, „Eglės“ sanatorijos antrinė įmonė „Birštono šaltinis“, teikianti apgyvendinimo, sveikatinimo, konferencijų paslaugas, numato atleisti 41 darbuotoją: 11 padavėjų, devynis pagalbinius darbininkus, aštuonias kambarines, šešis skalbimo operatorius, barmeną, vairuotoją, virėją, laisvalaikio projekto vadovą, budintį registratorių, kiemo darbininką, barmeną-padavėją.

Tuo metu Birštono gydykla „Namita“ pranešė atleidžianti 39 darbuotojus. „Sodros“ duomenimis, šiuo metu joje dirba 161 žmogus.

Užimtumo tarnybos duomenimis, Druskininkų ir Birštono kurortuose lapkritį daugiausiai augo registruotas nedarbas – atitinkamai 1,4 proc. ir 1,2 proc. punkto.

Gruodžio 1 dieną Druskininkuose registruota 2 tūkst. darbo ieškančių asmenų, registruotas nedarbas siekė 17,7 proc., Birštone – atitinkamai 280 ir 11,8 proc. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių