Quantcast

DNB ir „Nordea“ banko vadovas: naujas darinys gali būti kotiruojamas biržoje

  • Teksto dydis:

Būsimo jungtinio DNB ir "Nordea" banko Baltijos šalyse vadovas Erkkis Raasuke (Erkis Rasukė) tikina, kad bankų jungtuvės nebūtinai gali reikšti jų pasitraukimą iš Baltijos šalių regiono, o gali baigtis naujojo darinio akcijų kotiravimu biržoje, rašo "Verslo žinios".

"Manau, kad gana natūralus žingsnis būtų naujojo banko akcijų kotiravimas vietinėje kapitalo rinkoje. Juk tai yra mažmeninės bankininkystės verslas. O tai reiškia, kad mūsų klientai - ne tik įmonės, bet ir fiziniai asmenys, daug žmonių. Būtų visai nebloga kombinacija, jei ilgainiui savo klientus paverstume ir savo akcininkais. Tai yra tai, ką neseniai LHV bankas padarė atėjęs į Talino biržą. Arba praeityje yra daręs SEB, "Swedbank". Taptum labiau pažįstamas ir vietinis, jei būtum kotiruojamas vietos rinkoje. Pelną ne tik kur nors išvežtum, bet pasidalytum su klientais", - interviu "Verslo žinioms" teigė E.Raasuke.

Jo teigimu, trumpuoju laikotarpiu būtų sunku suprojektuoti scenarijų, pagal kurį naujas darinys galėtų būti parduodamas, nes naujame banke akcininkų nuosavybė sudarys daugiau nei 2 mlrd. eurų, o dar 4 mlrd. eurų sudarys, todėl 6 mlrd. eurų vertės darinys net pasauliniu mastu būtų milžiniškas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių