Quantcast

D. Zabulionis dar neapsisprendė, ar skųs atleidimą

Iš Automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojo pareigų antrą kartą atleistas Daivis Zabulionis dar neapsisprendė, ar skųsis teismui. Pirmąjį jo atleidimą teismas buvo pripažinęs neteisėtu.

„Ne, tikrai nesvarsčiau (ar skųsti – BNS), reikia nusiraminti, susitvarkyti, tada bus galima spręsti“, – BNS sakė D. Zabulionis.

Susisiekimo ministerijos teigimu, galimą tarnybinį nusižengimą tyrusi Kelių direkcijos komisija nustatė, jog D. Zabulionis šiurkščiai nusižengė valstybės tarnautojo pareigoms ir valstybės tarnautojo etikos principams, diskreditavo valstybės tarnybą ir pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Konkrečių pažeidimų ministerija neįvardino. D. Zabulionis BNS teigė, kad buvo supažindintas su komisijos išvadomis, tačiau jų taip pat nedetalizavo.

„Šito aš jums nepasakysiu. Aš sergu, guliu lovoje ir man sunku atsikelti“, – kalbėjo D. Zabulionis.

Pirmą kartą iš pareigų D. Zabulionis buvo atleistas pernai kovą dėl neskaidrių ryšių su koncerno „MG Baltic“ ir bendrovės „Kauno tiltai“ vadovais.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) vasarį patenkino D. Zabulionio skundą ir nurodė jį gražinti į buvusias pareigas, taip pat išmokėti jam beveik 30 tūkst. eurų kompensaciją. Į darbą jis buvo grąžintas vasario pabaigoje.

Teismas tuomet nustatė, kad Kelių direkcija, atlikdama D. Zabulionio tarnybinio nusižengimo tyrimą, nepateikė jam nusižengimo kvalifikavimo ir nesurinko visų įrodymų, patvirtinančių jo kaltę, nepatikrino jo pateiktų aplinkybių ir netinkamai įformino tyrimo rezultatus.

Teisėsauga įtaria, kad D. Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje buvo paskirtas koncerno „MG Baltic“ buvusio viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir tuometinio bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevičiaus dėka.

STT pažymoje teigiama, kad susitikimų su verslininkais metu D. Zabulionis galėjo perduoti tarnybinę paslaptį turinčią informaciją. D. Zabulionis anksčiau teisme tikino, kad su R. Kurlianskiu jį siejo ilgametė asmeninė pažintis, judviejų šeimos tarpusavyje bendravo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Įdomu ar kada baigsis pergalingos Kurliandskio kelionės .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių