Quantcast

D. Kreivys teigia paraginęs „Ignitį“ elgtis atsargiau keičiant tarifus

Elektros tiekėjai „Ignitis“ maždaug 40 tūkst. klientų pranešus apie nutraukiamas nefiksuotos elektros kainos sutartis, energetikos ministras Dainius Kreivys sako paraginęs „Igničio“ vadovybę ateityje elgtis atsargiau.

„Turėjau pokalbį su įmonės vadovais ir pasakiau, kad „Ignitis“ yra vienas didžiausių tiekėjų ir lyderė energetikoje ir negali elgtis kaip dramblys porceliano parduotuvėje“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė D. Kreivys. 

Anot jo, tarifų keitimą bendrovė ateityje turėtų derinti su rinkos reguliuotoju – dėl to jau sutarta su Valstybine energetikos reguliavimo taryba (VERT).

„Kartu tą klausimą buvome aptarę su VERT, Renatu Pociumi (tarybos pirmininku – BNS) apie susidariusią situaciją ir yra sutarta, kad ateityje tie klausimai, didesni klausimai ir tarifų keitimai turėtų būti derinami su reguliatoriumi“, – kalbėjo D. Kreivys.

„Ignitis“ kiek anksčiau vienašališkai nusprendus nutraukti su birža nesusietos nefiksuotos elektros kainos sutartis ir sulaukus dalies klientų nepasitenkinimo, įmonė antradienį patikslino savo poziciją, jog šiuos planus toliau galės naudoti to pageidaujantys klientai.

Pasak įmonės, su pokyčiais iki šiol nesutiko aštuoni klientai, todėl jiems liks galioti nefiksuoto termino sutartis, o tiekimo kaina keisis pagal sutarties sąlygas.

„Ignitis grupė“ antradienį pripažino neaiškiai komunikavusi ir nepakankamai išsamiai paaiškinusi apie pokyčius.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) portalui lrt.lt anksčiau teigė, jog vartotojai turi teisę nepritarti tiekėjų siūlomiems sutarčių pakeitimams – tokiu atveju sutartis turi būti vykdoma pagal senas sąlygas, be tiekėjo pasiūlytų pakeitimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Mus laiko kvailiais !

ATSIJUNGTI,NUSIPIRKTI GENERATORIU

ATSIJUNGTI,NUSIPIRKTI GENERATORIU portretas
KIEK GALIMA MAITINTI JUOS

Opus Dei

Opus Dei portretas
Opus Dei , oficialiai žinomas kaip Šventojo Kryžiaus Prelatūra ir Opus Dei ( lot . Praelatura Sanctae Crucis et Operis Dei ), yra Katalikų Bažnyčios institucija, kurios nariai siekia asmeninio krikščioniškojo šventumo ir stengiasi savo darbą bei visuomenę persmelkti krikščioniškais principais . P.S.MATOSI KOKIU "SVENTUMU" TEN ŠVENTI "
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių