Quantcast

„Bolt“ vairuotojai planuoja du protestus: pirmasis vyks antradienį

Viešojoje erdvėje praėjusią savaitę pasirodė žinios apie planuojamą pavežėjimo platformos „Bolt“ vairuotojų protestą dėl įmonės keliamų komisinių įkainių. Tačiau buvo pranešamos skirtingos protestų datos: vasario 22 d. ir kovo 1 d.

Kurjerių ir vairuotojų asociacijos pirmininko Daliaus Rudoko tikinimu, abi šios datos yra teisingos, nes planuojamas ne vienas, o du piketai. Pasak jo, piketai skirsis tuo, kad antradienį dalis vairuotojų tiesiog atsijungs nuo „Bolt“ platformos, o kovo 1 d. galvojama apie automobilių koloną, kuri važiuotų Vilniuje. Anot D. Rudoko, prie protestų jungsis visos Lietuvos vairuotojai.

„Antradienį daug vairuotojų tiesiog nedirbs, bus atsijungę nuo „Bolt“ platformos ir tuo pačiu ši diena bus išnaudota pačių vairuotojų susibūrimams, nuotaikų pasidalinimui vienas su kitu ir sprendimui dėl tolimesnių veiksmų. Tolimesni veiksmai, bent jau kovo 1 d. yra suplanuoti Vilniuje“, – Eltai sakė D. Rudokas.

Kurjerių ir vairuotojų asociacijos pirmininkas teigė, kad vairuotojai antradienį planuoja rinktis prie „Akropolio“ ir spręsti, ką konkrečiai darys kovo 1 d. protesto metu.

„Kovo 1-ai dienai planuojama vairuotojų kolona, kuri pravažiuotų pro Vilnių ir taip pat tą dieną planuojame įvairias vairuotojų susitikimų vietas, kad jie galėtų būti prisijungę prie kitų platformų vietoje „Bolt“ bei laukti, gerti kavą, arbatą ir dalintis nuotaikomis. Abu protestai realūs, tik skirsis jų mastas“, – tvirtino D. Rudokas.

„Bolt“ vairuotojų protestų priežastis yra nuo kovo 1 d. didinamas „Bolt“ komisinis mokestis. Nuo 10 iki 20 proc. tarifo dalis didėja Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, nuo 10 iki 15 proc. Kėdainiuose, Mažeikiuose, Marijampolėje. Vilniuje ir Kaune jis kils nuo 20 iki 25 proc., neskaičiuojant PVM.


Šiame straipsnyje: Boltprotestasdatos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
negrai galva pradejo kelti tuoj BAIKSIS pabegeliu idarbinias DDDDD

Anonimas

Anonimas portretas
vienodai tas BOLT

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
bolt platina virusą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių