Quantcast

„Bigbank“ finansuos „Nemuno“ sanatorijos konversiją Druskininkuose

  • Teksto dydis:

Bankas „Bigbank“ suteikė 8,5 mln. eurų paskolą Druskininkuose atgimstančios „Nemuno“ sanatorijos konversiją plėtojančiai „Citus“ grupės įmonei UAB „Arinela“. 

Anot banko atstovų, paskola bus finansuojama pirmoji projekto „Nemunas by CITUS“  konversijos dalis, o visą projektą sudarys trys savarankiški etapai.

„Mūsų akimis šiuo metu tai vienas įdomesnių projektų, vystomas didelę patirtį turinčios nekilnojamo turto įmonių grupės. Nors kaip kurortui tai yra didelės apimties konversija, atsižvelgiant į planuojamą apartamentų kiekį, tačiau rizika ir likvidumas valdomas plėtojamo projekto etapą skaidant į dvi dalis. Bendrai idėją, kainodarą įvertinom palankiai, o apartamentų rezervacijos tik patvirtina projekto sėkmę, kas ir lėmė mūsų partnerystę su plėtotoju. Tad tikimės prisidėti prie gražesnio, aktyvesnio ir tvaresnio Druskininkų miesto kūrimo“, – teigia „Bigbank“ atstovas Deividas Žukas.

„Nemunas by CITUS“ projektas pradėtas plėtoti šiais metais Druskininkų centre, „Citus“ grupei prieš tai įsigijus buvusį „Nemuno“ sanatorijos kompleksą iš kurorto savivaldybės už daugiau nei 3,6 mln. Eurų. Planuojama, kad bendros investicijos į projektą sieks 28,2 mln. Eur. Pasirašyta bendradarbiavimo sutartimi tarp „Citus“ ir „Bigbank“ bus finansuota didžioji dalis pirmosios konversijos dalies darbų.

„Imantis tokio didelio projekto labai svarbus yra pasitikėjimo faktorius. Daugiau nei trečdalis iš šiuo metu siūlomų apartamentų – jau parduoti, taigi klientų pasitikėjimo kreditą turime. Bendradarbiavimas su „Bigbank“ – taip pat pasitikėjimo ženklas, užtikrinantis, kad projektą sėkmingai įgyvendinsime ir išpildysime įsipareigojimus savo klientams“, – teigia „Citus“ įkūrėjas Mindaugas Vanagas.

„Citus“ savininko teigimu, po konversijos „Nemunas“ taps apartamentais gyvenimui ir poilsiui ar darbui, juos planuojama papildyti pramogų ir paslaugų paketu, būdingu viešbučiams, kad savininkai juose galėtų apsistoti kaip nuosavame viešbutyje. Druskininkai yra populiarūs ne tik vasaros sezono metu, vienodai nutolę nuo Vilniaus ir Kauno, todėl turi daugiau potencialo nuomai nei pajūris. Pasiūlos su tokiu paslaugų paketu kurorte nebuvo ir tai palankiai įvertino pirkėjai – tiek perkantys savo reikmėms, tiek ir investuojantys nuomai.

Pirmuoju darbų etapu bus įrengti 176 apartamentai ir 4 komercinės patalpos, juos baigti planuojama iki 2023 metų pabaigos.

Realizavus visą projekto konversiją, buvusios „Nemuno” sanatorijos pirmajame aukšte turėtų įsikurti SPA paslaugų centras ir restoranas, ant pastato stogo numatoma įrengti restorano terasą ir kokteilių barą, taip pat – įspūdingą SPA vandens zoną su baseinu. Tuo tarpu devyniuose aukštuose iš viso bus įrengti 372 skirtingo dydžio apartamentai – nuo 1 iki 4 kambarių bei administracinės patalpos.

Aplink pastatą planuojama įrengti parką, kuris taip pat bus atviras visiems.

Anot „Bigbank“ verslo paskolų skyriaus vadovo D. Žuko, tai yra pirmasis banko finansuojamas nekilnojamo turto projektas Druskininkų kurorte.

„Pastaruosius metus antro būsto paklausa Lietuvoje didėja, o objektų pasiūla itin ribota, tad tokių projektų finansavimo neatmetame ir ateityje. Viskas priklausys nuo projekto idėjos, jo rizikos valdymo, kuriamos vertės klientams bei miestams, kuriuose bus vystomi“, – sako jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių