Quantcast

Bendruomenių iniciatyvoms – rekordinė „Maximos“ parama

  • Teksto dydis:

Jau šeštus metus rengiamas bendruomenių iniciatyvų konkursas „Mes – bendruomenė“. Galvodama apie šių metų kryptį, „Maxima“ kvietė bendruomenes suteikti antrą kvėpavimą savo aplinkai ir žmonėms. Šiemet itin gausiai pristatytos iniciatyvos sulaukė didžiausios – 90 tūkst. eurų paramos.

Įspūdingi pokyčiai

Lauksargio seniūnija yra mažiausia Tauragės rajone, bet jos gyventojai itin draugiški vieni kitiems ir kupini entuziazmo dideliems darbams. Čia įsikūrusių Lauksargių globos namų darbuotojai – ne išimtis.

„Kai tik nusprendėme dalyvauti „Maximos“ konkurse, iškart planavome, kad įgyvendinamas projektas bus naudingas ne tik mūsų globos namų gyventojams, bet ir visai Lauksargio bendruomenei“, – teigė Lauksargio globos namų direktorė Jovita Černeckienė.

Jos vadovaujamas kolektyvas pristatė projektą, kurio pavadinimas atspindėjo minėtą tikslą – „Draugystės kiemas“. „Maxima“ skyrė lėšų įvairioms priemonėms, statybinėms medžiagoms, augalams įsigyti.

Šiuo metu Lauksargio namų teritorija įgavo antrą kvėpavimą: iš pasodintų kukmedžių suformuotas labirintas, nutiesti pasivaikščiojimo takai, ant grindinio sumontuota didelė šaškių lenta, nupirktos žaidimo figūros, atlikti kiti infrastruktūros gerinimo darbai. „Viską darėme savo rankomis, nieko neišleidome darbams, tik priemonėms, – pasakojo J.Černeckienė. – Sodinome augalus, liejome grindinio plyteles ir jas klojome, darėme kitus darbus.“

Rezultatas: įgyvendinus projektą Lauksargio globos namų teritorija tapo dar patrauklesnė vieta ir senjorams, ir vietos gyventojams. („Maximos“ nuotr.)

Suartino visą bendruomenę

Pagrindinis Lauksargio globos namų įgyvendinto projekto tikslas – suteikti prasmingą, aktyvią ir orią kasdienybę senatvėje. „Amžius, sveikatos būklė senjorams nėra kliūtis gyventi aktyviai, sveikai ir džiaugsmingai. Jiems buvo reikalinga aplinka, kurioje gera gyventi, sveikai ir oriai senti, – aiškino J.Černeckienė. – Tačiau įgyvendinto projekto vaisiais džiaugiasi visa Lauksargio bendruomenė. Mūsų durys atviros visiems, kai kurių ribojimų atnešė tik pandemija.“

Po erdvią ir gražiai sutvarkytą teritorija gali vaikščioti visi lauksargiškiai, dalyvauti čia organizuojamuose renginiuose. „Nuolat bendradarbiaujame su aktyvia Lauksargio bendruomene, rengiame bendras šventes, nesame užsidarę. Mūsų globos namų gyventojai nesijaučia atskirti nuo likusio pasaulio, o „Draugystės kiemas“ dar labiau mus visus suartins“, – džiaugėsi J.Černeckienė.

Džiaugiasi ir kiti regionai

Iniciatyvų konkursas „Mes – bendruomenė“ skirtas prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių, kuriant alternatyvias edukacijos, laisvalaikio ir pramogų erdves, didinant neformalaus mokymosi ir užimtumo galimybes bei vystant edukacijos, kultūros, sporto infrastruktūrą.

Šiemet „Maxima“ 15 bendruomenių idėjų įgyvendinimui skyrė rekordinę sumą pinigų – 90 tūkst. eurų. „Programa „Mes – bendruomenė“ šiais metais sulaukė rekordinio paraiškų skaičiaus. Tad ir fondas, ir nugalėtojų skaičius šiemet didžiausias per šešerius metus. Svarbiausia, kad visi projektai – prasmingi, įdomūs ir aktualūs vietos bendruomenėms. Manome, kad jie bus naudingi visiems šių bendruomenių nariams“, – sako komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Finansavimą savo projektams gaus Domeikavos kaimo bendruomenės centras, Sigutėnų kaimo bendruomenė, Alytaus miesto savivaldybės administracija kartu su asociacija Alytaus miesto vietos veiklos grupe, „Berčiūnų ateitininkų stovykla“, Lauksargių globos namai, Asociacija „Margionių kaimo bendruomenė“ bendradarbiaujant su Varėnos rajono savivaldybe, „Ceklio kuršiai“, Ažuožerių obelų bendruomenė, Kareivonių kaimo bendruomenė, Daugėliškių kaimo bendruomenė, draugija „Veikiam.Lt“, Plungės rajono Kulių krašto bendruomenė „Alantas“, Šukionių bendruomenė, Šakių rajono Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras ir Želkūnų kaimo bendruomenė.

Kiekvienai laimėjusiai idėjai įgyvendinti bus skiriama iki 10 tūkst. eurų. „Mes – bendruomenė“ parama gali sudaryti iki 70 proc. visos projekto vertės. Paraiškas paramai gali teikti bendruomenes vienijančios nevyriausybinės, ne pelno siekiančios organizacijos, turinčios juridinio asmens statusą ir esančios paramos gavėjomis pagal Lietuvos Respublikos labdaros ir paramos įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ima keliese

Ima keliese portretas
pinigus prisidenge bendruomenės vardu ir tiek

Anonimas

Anonimas portretas
Maxima galetu imti pavyzdi is Lidlo ir mokescius Lietuvoje moketi.Tada butu isviso saunu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių