Quantcast

„Begos“ kryptis – posūkis į moderniausias žaliąsias technologijas

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ išsiskiria iš kitų tvarka, veržlumu, naujovėmis, požiūriu į žmones.

Duoda toną kitiems

„Begos“ kalėdiniame vakare tradiciškai pagerbti 10 ir 20 metų dirbę žmonės.

„Važiuodamas pro „Begą“ pasidžiaugiu gražiai sutvarkytais pastatais. Kompanija pasikeitė neatpažįstamai“, – pastebėjo praktiką „Begoje“ atlikęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

„Prieš 16 metų į Susisiekimo ministeriją, kai tapau jos sekretoriumi, atvyko Aloyzas Kuzmarskis. Sakė, turime 10 m gylį, reikėtų 12, o dar – geriau 13 m. Kiti sakė, kad tai neįmanoma, krantai nuslinks. Dabar yra tokie gyliai, kad galime priimti didžiausius pasaulio laivus. Čia – ir „Begos“ indėlis“, – pastebėjo A.Vaitkus.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas „Begą“ laiko ir uostui, ir miestui svarbia kompanija. „Bega“ duoda toną, prie kurio kitiems Klaipėdoje priartėti nėra lengva.

„Tonos, terminalai, krantinės – uoste tai svarbu. Dar svarbiau požiūris į žmones. „Bega“ yra puikus mokytojas, kaip reikia gerbti žmones, įkvėpti tikėjimo. Ji išsiskiria bendruomenišku požiūriu į miestą“, – pažymėjo meras.

Darbuotojų vakarėlyje su Klaipėdos dramos teatru pratęsta bendradarbiavimo sutartis. „Begos“ žmonės galės lankyti teatro spektaklius su nuolaida bilietams.

„Bega“ Klaipėdoje žinoma ir kaip šiemet 70 metų jubiliejų paminėjusio burlaivio „Meridianas“ puoselėtoja. Ji – ir pagrindinė Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio komandos rėmėja.

Kasmet – kas nors naujo

Nebuvo metų, kai „Bega“ ko nors naujo nepadarytų. Šiemet pradėtas eksploatuoti specializuotas cemento terminalas. Jį Lietuvos pramonininkų konfederacija pripažino Lietuvos metų gaminiu technologijų srityje.

Vakarėlyje improvizuotose „Begos“ žiniose“ generalinis direktorius Laimonas Rimkus pastebėjo, kad šiemet pradėjo veikti naujas 6 talpyklų grūdų terminalas. Dar 4 talpyklas atidarys kitais metais. „Begos“ žemės ūkio produktų terminalai galės priimti grūdus iš bet kur ir bet kokiais kiekiais.

Šiemet „Begoje“ pastatytas ir naujas universalus sandėlis. Jis išskirtinis, didelis, reikalauja naujų technologinių sprendimų. Kitais metais čia planuojama įdiegti žaliųjų technologijų kraną. Keliant krovinį jis naudos elektros energiją, o leidžiantis pats sau gamins elektrą.

Vos prieš kelerius metus pati pasigaminusi vagonų lokomotyvą robotą, šiais metais „Bega“ jau naudojo keturis tokius įrenginius. „Bega“ bene labiausiai garsina Klaipėdos uostą naujomis idėjomis.

Laukia nauji iššūkiai

„Tokio kolektyvo, koks yra „Begos“, galėtų pavydėti bet kas. Patirtis, išmintis, jaunystė, veržlumas... Savo darbu, atsidavimu kompanijai žmonės sukūrė tai, ką šiandien turime“, – džiaugėsi „Begos“ valdybos pirmininkas A.Kuzmarskis.

Prieš 26 metus įkurta „Bega“ pasveikino 11 žmonių, kompanijoje dirbančių jau 20 metų. Jiems įteikti veteranų medaliai ir premijos. Dešimt metų kompanijoje dirbo ir pasveikinti 10 žmonių.

Iššūkiai „Begos“ laukia ir Naujaisiais metais. Anot A.Kuz-marskio, toliau bus įsisavinamos naujos teritorijos ne tik uosto, bet ir logistikos veiklai.

Šiemet pradėtos naudoti rekonstruotos 67 ir dalis 68 krantinės. Likusi 68 krantinės dalis bus baigta kitais metais. Taigi vėl bus nauji iššūkiai.

„Smagu, kad yra sutarimas su Uosto direkcija rekonstruojant infrastruktūrą. Supratimą dėl naujų projektų randame ir su miesto savivaldybe“, – akcentavo A.Kuzmarskis.

Metai bėga, daug kas keičiasi. A.Kuzmarskis prabilo apie tai, kad bus griaunami kai kurie iki 2000 m. statyti kompanijos sandėliai. Vietoje jų atsiras nauji erdvesni, modernesni.

„Bega“, anksčiau diktavusi jūrinio veržlumo, inovatyvumo tempą, dabar į savo programą įsitraukia naujus iššūkius – vykdyti žaliųjų technologijų uosto veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių