Quantcast

„Barclays“ stabdo operacijų centro veiklą Vilniuje, atleis apie 260 žmonių

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės (JK) bankas „Barclays“ stabdo operacijų centro Lietuvoje veiklą – apie 460 darbo vietų ji perkelia į nuo 2016 metų Vilniuje veikiančią tarptautinę programavimo ir informacinių technologijų bendrovę „HCL Technologies“ (HCL).

Likusios apie 260 darbo vietų bus naikinamos, pasiūlant išeitines kompensacijas, pranešė „Barclays“ ir HCL. Dar apie 80 darbo vietų yra laikinai suspenduotos, BNS pranešė „Barclays“. Įmonėje šiuo metu dirba apie 800 darbuotojų.

Centras Vilniuje įsteigtas 2009-aisiais

„Barclays“ teigimu, permainas Lietuvoje lėmė plečiamas strateginis bendradarbiavimas su HCL, kuri visame pasaulyje tampa „Barclays“ informacijos technologijų paslaugų partnere. „Barclays“ ir HCL taip pat įsipareigojo bendradarbiauti pasauliniu mastu, išskirtinį dėmesį skiriant skaitmeninių darbo vietų sprendimams.

Pasak „HCL Technologies“ finansinių technologijų paslaugų centrų vadovo Rahulo Singho, partnerystė su „Barclays“ yra svarbus HCL skaitmeninių darbo vietų kūrimo ir automatizavimo paslaugų įvertinimas.

„Europoje jau esame įdarbinę daugiau nei 10 tūkst. žmonių, čia aptarnaujame virš 200 klientų. Minėto susitarimo pagrindu, pradėsime teikti paslaugas „Barclays“ ir kitiems stambiems klientams Lietuvoje. Daug gerai žinomų bendrovių jau yra įsteigusios savo centrus Lietuvoje, tad įžvelgiame šalies potencialą ir dėl patrauklaus investicinio klimato bei talentingų specialistų“, – pranešime spaudai sakė R. Singhas.

Sutartis tarp HCL ir „Barclays“ dar nėra galutinė – laukiama priežiūros institucijų pranešimo. Bendrovės tikisi užbaigti sandorį pirmąjį 2019 metų ketvirtį.

„Iki 2019 metų pabaigos „Barclays“ ketina ir toliau dirbti tame pačiame pastate „Green Hall“. „HCL Technologies“ šiuo metu konsultuojasi su šio pastato savininkais dėl galimybės perimti patalpų nuomą", – BNS sakė „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vadovas Marianas Andrade Gonzalezas.

Anot jo, pagal susitarimą į HCL turėtų būti perkelti „Barclays“ IT paslaugų centro, GTIS (globalių technologijų infrastruktūros centras) ir IT mainframe paslaugas teikiantys darbuotojai. Darbuotojai, kuriems bus suteikta galimybė pereiti į HCL, tai galės padaryti tokiomis pat ar panašiomis darbo sąlygomis, kokios šiuo metu taikomos „Barclays“.

„Barclays“ centras Vilniuje įsteigtas 2009 metais, jis yra tarptautinės „Barclays“ finansinių paslaugų grupės dalis, kuri teikia asmeninės, verslo ir investicinės bankininkystės, turto ir investicijų valdymo paslaugas daugiau nei 40 valstybių. Centras Lietuvoje teikia technologinius sprendimus ir platų spektrą IT bei žmogiškųjų išteklių valdymo paslaugų įmonės filialams visame pasaulyje.

Anot „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vadovo Mariano Andrade Gonzalezo, „Barclays“ buvo pirmoji užsienio bendrovė, įsteigusi savo paslaugų centrą Lietuvoje. Tai, jo teigimu, paskatino ir kitų stambių užsienio įmonių kūrimąsi šalyje.

„Stipriai prisidėjome prie IT ir paslaugų centrų sektoriaus augimo, įskaitant ir sudėtingesnių operacijų valdymo perkėlimą į Lietuvą. Visgi, remdamiesi „Barclays“ ilgalaike pasauline strategija, (...) nuolat peržiūrime savo veiklą. Vienu šios strategijos įgyvendinimo žingsnių buvo priimtas sprendimas optimizuoti centro operacijas Lietuvoje, perkeliant dalį darbo vietų į HCL, su kuria jau keletą metų glaudžiai bendradarbiaujame“, - sako M. A. Gonzalezas.

HCL veikia 43 šalyse, bendrovės konsoliduotos pajamos per 12 mėnesių, šių metų rugsėjo 30 dienos duomenimis, siekė 8,2 mlrd. JAV dolerių (7,2 mlrd. eurų). HCL teikia paslaugas finansinių paslaugų, gamybos, telekomunikacijų, medijų, leidybos, pramogų, prekybos, sveikatos apsaugos ir gyvosios gamtos mokslų, naftos ir dujų, energetikos ir komunalinių paslaugų, kelionių, transporto ir logistikos ir valdžios institucijų srityse.

Pastaruoju metu iš Lietuvos jau pasitraukė viena didžiausių pasaulyje draudimo kompanijų „American International Group“ (AIG) ir pasaulinė aukštos kokybės techninio pluošto gamintoja Suomijos „Ahlstrom“, turėjusios čia paslaugų centrus.

Vilniuje taip pat veikia „Barclays“ įsteigta verslo startuolių darbo erdvė „Rise Vilnius“.

S. Skvernelis nesureikšmina

Premjeras nesureikšmina Jungtinės Karalystės banko „Barclays“ sprendimo trauktis iš Lietuvos. Saulius Skvernelis sako, kad šalis jokių nuostolių dėl to nepatirs.

„Nemanau, kad kokie nuostoliai – kiekvienos įmonės išėjimas, jeigu į jos vietą neateina kitas investuotojas, yra nuostolis. Šiuo atveju yra sklandus pasikeitimas“, – antradienį Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis. 

„Tuščias vieta nebūna, iškart ateina kita įmonė, kuri bendradarbiavo su „Barclays“ banku ir praktiškai visi darbuotojai, kiek man žinoma, turės galimybę kitoje įmonėje tęsti darbą. Tiesiog įmonė pasirenka kitą plėtros kelią, paslaugų centrai tokią galimybę turi, labai lengvai verslas perkeliamas – tokia įmonės strategija“, – kalbėjo premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kol Lietuva 'Barclays' dotavo, tol ji tuos darmus pinigėlius sėmė, o kad ji kažką ESĄ mokėjo, tai - mokėjo MAŽIAU nei kad kitur (o ir kiti), o tai ir vėl - skylės 'Sodroj' ir valstybės biudžete. Juk ir SGD terminalas - neigiamos vertės; kam naudingos kalbos apie to laužo išpirkimą, ar ne geriau skelbt tarptautinį konkursą labiau mums tinkančiam (ne)įsigyt.

Jurijus Subotinas>Kaunieciams

Jurijus Subotinas>Kaunieciams portretas
Salies gerove apibrezia importo ir eksporto saldo, tai yra GA-MY-BA, kaip tai buvo Tarybu Lietuvoje o ne kazkokie Barclej - yai viena. O Barklej - tai paprasciausia pinigu is eurofondu kriminaline plovykla i valdininku aferistu kishenes. Sumazino dotacijas po Brexit - sumazejo ir ploviklos mases, todel sitie sukcia buvo priversti mazinti svogeriu gretas, kurios priveze i Vilniu is runkelino sugriautu kaimu ir vienkemiu. KLUMPIU RUNKELINUI ARTEJA VISISKA PYYYZE. Gaila man, kad esate tokie tupi. Jurijus Subotinas. 8 609 48037.

>apie tai...

>apie tai... portretas
Žmogau , gal PIRMIAU GERAI PERSKAITYK straipsnį, tada "putokis". Juk niekur ne išeina, o jungiasi... Aišku , kažkiek darbuotojų nukentės, juk visada optimizuojant taip nutinka.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių