Quantcast

Austrų žolininkės M. Treben palikimas atrado vietą ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Maria Treben – žinoma austrų žolininkė, pajutusi gamtos ir žmogaus vienybę, daugelio sveikatos problemų sprendimo ieškojo gamtoje. Ji nuoširdžiai tikėjo senovės išmintimi, kad gydyti nuo kiekvienos ligos auga augalėlis, tad savo gyvenimą paskyrė vaistingosioms žolelėms pažinti, o sukauptą patirtį siekė perteikti kuo daugiau žmonių.

Žolininkės žinios ir patirtis bei savita žolelių panaudojimo sistema aprašyta itin populiarioje knygoje „Sveikata iš Dievo vaistinės“, kuri išleista ir lietuvių kalba. Joje autorė pasakoja apie ypatingus lašelius „Bitterer Schwedentropfen“ , kurių naudojimas, derinant su kitais vaistingaisiais augalais, labiausiai ir išgarsino M.Treben vardą.

Žolelių mišinys „Bitterer Schwedentropfen“ pagamintas pagal senovinį receptą iš žolelių, kurių poveikis dėl specifinių savybių ir proporcijų atsiskleidžia būtent šiame derinyje. Iš šio mišinio pasigaminama tinktūra, kuri vartojama kaip universali priemonė gerai savijautai palaikyti. Tinktūrą galima vartoti ilgai, manoma, kad teigiamas poveikis su laiku tik stiprėja.

„Tai tikras gyvenimo eliksyras, gera sveikatos stiprinimo priemonė, kurios neturėtų pristigti nė vienoje namų vaistinėlėje“, – taip M.Treben apibūdino tinktūrą „Bitterer Schwedentropfen“.

Atskleidžiama, kad mišinyje – jokių stebuklingų ingredientų, jeigu taip nevadinsime sudedamųjų dalių sinergijos. Į mišinį įeina kartieji kiečiai (pelynai), vaistinių šventagaršvių šaknys, maniniai uosiai, Venecijos teriakas, ciberžolių šaknys, senų lapai, rabarbarų šaknys, bestiebių sausažiedžių šaknys, miros, natūralus kamparas, šafranai. Venecijos teriakas – mišinys iš kelių dešimčių ingredientų, viduramžiais naudotas kaip universalus vaistas ir priešnuodis. Jo sudėtis – po septyniomis spynomis, tad patiems namuose kažin, ar pavyks pasigaminti.

Pagaminta Vokietijoje

Vokietijos bendrovė „Ihrlich Kräuter GmbH“ yra prekės ženklo „Maria Treben“ savininkė, vienintelė turinti teisę gaminti pavienes vaistažoles, mišinius, tinktūras, tepalus pagal žolininkės M.Treben receptūrų originalus. Gamintojas užtikrina, kad žolelės renkamos tik saugiose, švariose augimvietėse ir ruošiamos bei fasuojamos Vokietijoje, griežtai laikantis M.Treben rekomendacijų. Oficiali „Ihrlich Kräuter GmbH“ įgaliotoji atstovė yra UAB „Terra Bella“, turinti išskirtinę teisę platinti „Maria Treben“ produktus Lietuvoje.

Dabar „Maria Treben“ produktų Kaune įsigyti galima „Gintarinėje“, „Norfos“, „Ramunėlės“, „Atgijos“, „Ąžuolyno“, B.Jancevičienės, „Parapharm“ ir „Vilties“ vaistinėse. Daugiau informacijos: www.terrabella.lt, tel. +370 685 54 662.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birute

Birute portretas
Kas galėtų paaiškinti skirtumus tarp kleiner schwedenbitter ir grosser schwedebitter ir Lietuvoje platinamų dar kito pavadinimo Marijos treben žolelių rinkinio. Kaip jie papildomi jūrinių svogūnų?

rita

rita portretas
sakykit o pagaminta trinktura reikia laikyt uzdengta.aciu

Edita

Edita portretas
Aš prieš tris metus pasidariau trinktūrą ir pagal visus nurodymus gėriau,tikrai energijos,geros nuotaikos ir tikriausiai sveikatos užtaisas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių