Quantcast

„Arvi“ kuria naujus projektus Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje, Lydos rajone spalio 23 dieną atidaryta šalutinių gyvūninės kilmės produktų perdirbimo gamykla, kurią modernizavo "Arvi" įmonių grupė. Projektą finansuoja Baltarusijos Respublikoje veikiantis „BPS-Sberbank“.

Šalutinių gyvūninės kilmės produktų perdirbimo gamykla savo veiklą pradės jau 2014 m. rudenį. Modernizuojant bus pritaikyta Lietuvoje veikiančios Arvi grupės įmonės „Rietavo veterinarinė sanitarija“ patirtis. Sena gamykla buvo įsigyta  už simbolinę kainą, su sąlyga, kad ji bus modernizuota. "Arvi" įmonių grupė kartu su Baltijos agroverslo institutu parengė verslo planą ir įgyvendino projektą.

Iki modernizacijos ši gamykla su pasenusią technologiją galėjo perdirbti tik 3 – 5 tūkst. tonų žaliavos, o po modernizavimo – 15 000 tonų. 2015 metais įmonėje bus įdiegta antra gamybos linija, kuri galės perdirbti 30 tūkst. tonų šalutinių gyvūninės kilmės produktų, pagaminti 10 tūkst. tonų mėsos kaulų, plunksnų ir žuvies miltų bei 5 tūkst. tonų taukų.

„Arvi“ įmonė Lydoje, kaip ir Lietuvoje, surinks ir tvarkys mėsos perdirbimo įmonių atliekas bei kritusių gyvūnų gaišenas. Pasak įmonių grupės valdymo bendrovės „Arvi“ ir ko generalinio direktoriaus pavaduotojo Arūno Morozovo, žaliavos atkeliaus iš Gardino srities mėsos perdirbimo gamyklų, ūkių ir gyvulių auginimo fermų.

"Arvi" padeda Baltarusijoje sukurti ir kalakutienos kompleksą, kuriame pirmoji produkcija bus pagaminta 2015 m. Čia įkurtai įmonei perduotas nebaigtas statyti mėsos kombinatas. Naujajam kompleksui bus panaudojama dalis senųjų pastatų, kiti bus rekonstruoti. Kompleksą sudarys mėsos cechas, pašarų gamykla, fermos. Projektą finansuoja Baltarusijoje veikiantis bankas. Arvi indėlis į šį kompleksą – verslo  planas , technologijos, specialistai.

Kalakutų verslo modelis bus toks pat, kaip Lietuvoje veikiantis, jame bus sukurta per 200 naujų darbo vietų. Netoli Lietuvos sienos esančiame komplekse per metus bus pagaminama 5000 tonų kalakutienos produktų ir 40 tūkst. tonų pašarų.

Investicijų sutartyje Gardino srities valdžios institucijos įsipareigojo suteikti Arvi grupei paramą ir lengvatas, kurios būtinos šiam projektui įgyvendinti. Jau patvirtintos mokesčių ir muitų lengvatos.

„Mūsų verslo partnerius Baltarusijoje visų pirma domina unikali Arvi patirtis ir technologijos“, - sakė Arvi įmonių grupės prezidentas V.Kučinskas, kurio vadovaujamos įmonės Baltarusijos rinkose dirba jau dvi dešimtis metų.

Lietuvoje veikianti įmonė „Arvi kalakutai“  yra vienintelė Baltijos šalyse specializuota kalakutų skerdimo ir jų mėsos perdirbimo įmonė, kurios gaminiai tiekiami Lietuvos prekybos tinklams ir eksportuojami į Latviją, Estiją, Daniją, Belgiją, Vokietiją, Angliją, Suomiją, Švediją ir kitas Europos šalis.

Arvi įmonių grupei priklausanti „Rietavo veterinarinė sanitarija“ vienintelė Lietuvoje surenka ir tvarko mėsos perdirbimo įmonių pirmosios kategorijos šalutinius gyvūninės kilmės produktus. Šios gamyklos įranga atitinka aukščiausius Europos Sąjungos veterinarijos, higienos, sanitarijos, maisto saugos ir aplinkosaugos standartus. „Rietavo veterinarinė sanitarija“ iš surinktos žaliavos gamina riebalus bei mėsos kaulų miltus, kurie naudojami pašarams, trąšoms arba kurui. „Tokia gamykla būtina kiekvienai šaliai, besirūpinančiai ekologija ir savo piliečių sveikata“,- sakė Arvi prezidentas Vidmantas Kučinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių