Quantcast

Atlaisvinus karantino reikalavimus kuriai nors verslo sričiai – stebėtų

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad tuo atveju, jei būtų nuspręsta sušvelninti reikalavimus kuriai nors verslo sričiai, dvi savaites situacija būtų stebima ir tik tada apsisprendžiama dėl kitų palengvinimų.

„Mes esame parengę tam tikrus preliminarius reikalavimus, ką turėtų atitikti tos sritys, deriname su verslo bendruomene. Atlaisvinus vieną kažkurią sritį, dvi savaites situacija būtų stebima, žiūrima, ar (...) nedaugėja nustatytų atvejų skaičius tiriant laboratoriniais testais, ir tik pamačius, kad situacija neblogėja, būtų apsisprendžiama dėl kažkokio kitų palengvinimų arba atlaisvinimų“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje penktadienį sakė A. Veryga.

Jo teigimu, pirmiausia karantino reikalavimai būtų sušvelninti toms sritims, kurios nesukurtų galimybės žmonėms susirinkti į dideles grupes ir kuriose nebūtų ilgo asmens kontakto, nesant galimybės išlaikyti dviejų metrų atstumą.

„Puikiai suprantate, kad kirpyklos nepatenka į tokią mažos rizikos kategoriją. Visos kitos paslaugos, kur žmogaus kontaktas yra labai trumpas, ten didesnių problemų neturėtų kilti. Šventės ir pramogos tikrai nėra būtinoji paslaugų kategorija, kurią pirmiausia būtų ruošiamasi atlaisvinti“, – sakė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių