Quantcast

A. Armonaitė: Lietuva turi stiprų gyvybės mokslų tyrimų ir gamybos potencialą

  • Teksto dydis:

Lietuva turi stiprų gyvybės mokslų tyrimų ir gamybos potencialą, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

JAV viešinti ministrė, apsilankiusi Lietuvos kapitalo bendrovės „Northway Biotech“ vaistinių preparatų tyrimų ir gamybos padalinyje Bostone, teigė, kad tokia strateginė plėtra leidžia Lietuvos bendrovėms tapti aukštos pridėtinės vertės paslaugų ir produktų rinkos dalyvėmis.

„Biotechnologijos yra ypač imlios investicijoms, o jų atsiperkamumo laikotarpis santykinai ilgas, todėl, norint pasiekti gerą rezultatą po dešimtmečio, jau šiandien reikia aktyviai investuoti į šio sektoriaus ir jo inovacijų plėtrą“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Valdo Algirdo Bumelio valdoma vaistų tyrimų ir gamybos kompanija „Northway Biotech“ atidarė biofarmacinių vaistų kūrimo ir gamybos padalinį Bostono technologijų parke. Investicijos į jį siekia 40 mln. JAV dolerių.

„Northway Biotech“ klientai yra biotechnologijų įmonės, tarptautinės farmacinės kompanijos ir garsios mokslo institucijos iš Europos, Šiaurės Amerikos ir Azijos šalių. 2004 metais įkurta „Northway Biotech“ taip pat veikia Vilniuje ir Londone.

Ministrės teigimu, Lietuvoje  gyvybės mokslų sektorius sukuria apie 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto. Siekiama, kad iki 2030 metų gyvybės mokslai sukurtų 5 proc. BVP ir pagal šį rodiklį Lietuva taptų viena pasaulio lyderių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakai turi?

Sakai turi? portretas
tai po jūsų kadensijos neturės..:D)

rusai ispi.....so is ukrainos visas jankiu

rusai ispi.....so is  ukrainos  visas jankiu portretas
virusu gamybos ir biologinio ginklo laborotorijas , kurios siuo metu su armonaiciu ,grybauskaiciu inciatyva persikraustys y lietuva --trucys ir bandomaisiais triusiais padarys visa lietuviu tauta... ka nesenai dare ukrainoj .. yra mase yrodymu ir karo tribunolas ruosia dokumentacija amerikonu,vokisku konclageriu ,,gydytojus ,,Mengeles,,, Karo tribunolo teismo nuosprendziu viesai pakart uz nusialtimus pries zmonija.

IŠANGĖS gaujos atstovė ARMONAITĖ,

IŠANGĖS gaujos atstovė ARMONAITĖ, portretas
bando į t i k i n t i , jog GYVYBĘ galima sukurti ir per i š a n g ę
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių