Quantcast

30 metų laimėjimų: kaip keitėsi momentinės loterijos bilietai Lietuvoje?

  • Teksto dydis:

Šį mėnesį Lietuvos prekybos vietose pasirodo specialus, jubiliejinis momentinės loterijos bilietas – „30 metų laimėjimų“. Šis bilietas dedikuotas vieno ilgaamžiškiausių lietuviškų verslų, loterijų organizatorės „Olifėjos“, veiklos trisdešimtmečiui. Per kurį momentinių loterijų žaidėjai laimėjo jau 200 milijonų eurų.

Pirmieji bilietai – iš Kijivo

„Olifėja“ buvo įkurta netrukus po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, ieškant būdų, kaip paremti šalies olimpinį sportą. Pirmoji organizuota momentinė loterija vadinosi „Olimpas“. Tačiau jos bilietai stipriai skyrėsi nuo dabartinių.

„Jie buvo ne nutrinami, o atplėšiami. Nuplėšus kampučius nusiimdavo pirmas sluoksnis ir antrame būdavo nurodyta – laimėjo žmogus ar ne. Technologija netobula, tačiau net ir tokius bilietus pagaminti tais laikais buvo itin sudėtinga. Pirmiesiems tiražams bilietus vežėmės net iš Kijivo“, – pasakojo „Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas.

Vienas pirmųjų momentinės loterijos bilietų Lietuvoje. 1992 m. / Organizatorių nuotr.

Kaip žinoti, kuris bilietas laimingas?

Per trisdešimt „Olifėjos“ veiklos metų momentinės loterijos bilietai nuolat tobulėjo – tiek kalbant apie dizainų patrauklumą, tiek apie žaidimų įdomumą, tiek apie saugumą.

Kaip keitėsi momentinės loterijos bilietai Lietuvoje. / Organizatorių nuotr.

1995 m. 

2005 m.

2023 m.

„Labai greitai atplėšiamus bilietus pakeitė nutrinami. O pastarieji buvo nuolat atnaujinami, atsižvelgiant į žaidėjų komentarus, mūsų patirtį ir net pasaulines tendencijas“, – sakė D. Kazlauskas.

Pastarąsias geriau suprasti padėjo tarptautiniai partneriai – pavyzdžiui, bilietų gamybos technologijų madas visam pasauliui diktuojanti tarptautinė kompanija „Scientific Games“. Su šia, viena didžiausių momentinių loterijų bilietų gamintojų, „Olifėja“ bendradarbiauja daugiau nei dešimtmetį ir kartu žaidėjams yra paruošę 60 skirtingų momentinių loterijų bei daugiau kaip 276 milijonus bilietų.

„Vienas dažniausių klausimų, kurių sulaukiame ne tik iš žaidėjų, bet ir iš giminių – kaip žinoti, kuris bilietas laimingas. Atsakymas paprastas, žinoti neįmanoma. Loterijos bilieto gamybos ir platinimo procese yra daugybė saugiklių, jame dalyvauja tik įgaliojimus turintys asmenys. Paruoštas naujos loterijos bilieto pavyzdys pirmiausia pateikiamas Lošimų priežiūros tarnybai, kuri patikrina, ar žaidimas, taisyklės ir dizainas atitinka nustatytus reikalavimus. Gavus patvirtinimą, visi bilietai yra sugeneruojami užsienyje – „Scientific Games“ programavimo skyriuje, atspausdinami, siunčiami į Lietuvą ir paskirstomi po prekybos vietas. Apsaugoti ir patys bilietai – ant jų yra keli brūkšniniai kodai, iš kurių vienas po nutrinamu sluoksniu. Patikrinti bilietą, ar jis laimingas, galima tik nuskaičius abu kodus – vadinasi, nutrynus bilietą“, – detalizavo „Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.

200 milijonų eurų laimėjimų

Lietuvoje momentinės loterijos yra itin populiarios.

Kaip teigė D. Kazlauskas, tą lemia kelios priežastys: „Visų pirma, žmonėms patinka iškart sužinoti, ar aplankė sėkmė – nutrynei ir aišku. Antra, „Olifėjos“ organizuojamose momentinėse loterijose laimėjimų dažnis yra tikrai didelis. Kai kuriuose žaidimuose laimingas net kas trečias bilietas“.

Momentinės loterijos gerbėjams siūloma ir pasirinkimo įvairovė. Bilietų kainos varijuoja nuo 1 iki 10 eurų, o pagrindiniai prizai – nuo 5000 iki net ketvirčio milijono eurų.

„Pirmosios momentinės loterijos „Olimpas“ pagrindinis prizas buvo „Opel Kadett“. Tuo metu norint įsigyti automobilį reikėdavo labai daug pastangų ir laiko – turėdavai gauti paskyrą iš darbovietės, laukti eilėje. Tad laimėti automobilį, ir dar tokį, vokišką, buvo svajonės išsipildymas. Dabar žmonės turi kur kas įvairesnių svajonių, todėl ir prizai beveik vien piniginiai. Per visus trisdešimt metų mūsų momentinėse loterijose žaidėjai laimėjo net 200 milijonų eurų“, – įspūdingu skaičiumi dalijosi „Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Jubiliejinis bilietas

Solidžią „Olifėjos“ sukaktį žymintį loterijos bilietą „30 metų laimėjimų“ galima įsigyti prekybos vietose bei „Perlas Plius“ taškuose. Bilieto kaina 5 eurai. Laimėjimai – iki 75 000 eurų.

Šį mėnesį Lietuvos prekybos vietose pasirodo specialus, jubiliejinis momentinės loterijos bilietas – „30 metų laimėjimų“. / Organizatorių nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Džemperis

Džemperis portretas
Laimėjimai realiai siekia 12,5-17,5 eurų, o ne milijonai. Pamirškite laimės svaigulius.

O kiek milijardų pralaimėjo? 1, 2 ar daugiau?

O kiek milijardų pralaimėjo? 1, 2 ar daugiau? portretas
momentinių loterijų žaidėjai laimėjo jau 200 milijonų eurų.

OPTIBET

OPTIBET portretas
OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET OPTIBET
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių