Quantcast

ŽŪM: šiemet melioracijai numatyta daugiau nei 60 mln. eurų

Šiemet melioracijai numatyta suma siekia daugiau nei 60 mln. eurų, ir tai didžiausia suma per 25 metus, teigia Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

„Turime planuoti ir įgyvendinti melioracijos pertvarkymą – reikalinga visos sistemos rekonstrukcija. Kitu atveju, blogos būklės žemės plotus teks išbraukti iš žemės ūkio naudmenų, o senkant naudmenoms kils apsirūpinimo savais maisto produktais grėsmė“, - pranešime sako žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Pasak ministerijos, bendras sausinamas žemės plotas Lietuvoje siekia apie 3 mln. hektarų. Melioruotose žemėse įrengta 63 tūkst. km griovių, 88 sausinimo ar drėkinimo siurblinės, daugiau kaip 1,6 mln. km drenažo linijų, daugiau kaip 68 tūkst. hidrotechnikos statinių, 736,2 tūkst. drenažo įrenginių, 492 km apsauginių pylimų, daugiau kaip16 tūkst. km kelių ir 357 tvenkiniai.

ŽŪM teigimu, šio turto vertė yra daugiau kaip 2 mlrd. eurų, tačiau šiandien jo nusidėvėjimas kai kur siekia per 70 procentų ir daugiau.

Šiuo metu melioruotoje žemėje užauginama apie 90 proc. žemės ūkio produkcijos. Valstybės žemės ūkio sektorius sukuria apie 3,6 procento BVP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių