Quantcast

Žiniasklaida: Lietuva uždraudė sankcionuotų prekių tranzitą geležinkeliu į Kaliningradą

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ informavo Rusijos Kaliningrado srities geležinkelių pareigūnus, kad dėl Vakarų sankcijų uždraudžia daugelio prekių tranzitą geležinkeliais, pranešė regiono gubernatorius.

Jį šeštadienį cituoja naujienų agentūra „Reuters“ ir britų transliuotojo BBC Rusijos redakcija.

Gubernatorius Antonas Alichanovas teigė, kad apribojimai palies 40–50 proc. produktų, kurie importuojami į kitus Rusijos regionus ir eksportuojami iš jų tranzitu per Lietuvą.

Kaliningrado sritis įsiterpusi tarp Lietuvos ir Lenkijos ir sausumos sienos su Rusija neturi.

„Laikome tai rimčiausiu teisės į laisvą tranzitą į Kaliningrado sritį ir iš jos pažeidimu“, – sakė A. Alichanovas vaizdo įraše platformoje „Telegram“ ir pridūrė, kad valdžios institucijos sieks, jog šios priemonės būtų panaikintos.

Jo teigimu, tarp prekių, kurias palies šis sprendimas, yra statybinės medžiagos, cementas ir metalo gaminiai.

Gubernatorius taip pat paskelbė „LTG Cargo“ dokumentą „Kaliningrado geležinkeliams“, kuriame teigiama, kad apribojimai įsigalioja šeštadienį vidurnaktį.

Nei „Lietuvos geležinkeliai“, nei Užsienio reikalų ministerija kol kas nepateikė komentarų.

Vakarų šalys įvedė Maskvai beprecedenčių sankcijų Maskvai, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną pasiuntė pajėgas į Ukrainą.

Vakarai taip pat teikia didelę karinę ir ekonominę pagalbą Kyjivui, kurio pajėgos įnirtingai stengiasi atremti Rusijos invaziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zose

Zose portretas
4-as paketas draudžia plieno importą į ES, o ne jo pervežimą iš vienos Rusijos teritorijos į kitą. Taip kad čia Lietuvos savarankiškas arba greičiausiai primestas veiksmas, provokuojantus karą. O kunstitucijoj tai draudžiama. Ir dauguma sankcijų, kur įvedė pasauliui JAV, ES ir t.t. prieštarauja JT reglamentui.

pritariu

pritariu portretas
Apie 30 procentų iš palaidotų yra lietuviai, kiti dauguma rusai ir ukrainiečiai. Pasak žydrojo patrioto "ROMO" lietuviai yra okupantai, prievartautojai ir žudikai.

> to romas

> to romas portretas
o ant to kuris prievartavo kaktos buvo užrašyta ,,rusas"? O gal tenais buvo tas pats ukrainietis kuriam labai reikėjo pavaryt toki fakta pagal zelionkino zadanija?Čia kaip su tais ,,subombarduotais "gimdymo namais kur žuvo 1 kūdikis ir sužeista 1 gimdvė:D)Dar patariu atidžiau žiūrėt videomedžiagą - mane prajuokino Zelenskio demonstruojamas didžiulis rusų aviacijos ,,subombarduotas" pastatas kur aiškiai matosi kad skylė pastate išmušta ne iš viršaus o dėta į fasadą iš priekio..;D)Kaip rusai užlenkia į savo pusę pergales Ukrainoje, taip ir ukrainietiški vadai makliavoja faktus
VISI KOMENTARAI 121

Galerijos

Daugiau straipsnių